SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

meetballs-KULKI MOCY

temat działu:

Kuchnia SFD

słowa kluczowe: , ,

Ilość wyświetleń tematu: 55503

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 168 Napisanych postów 4456 Wiek 39 lat Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 65753
Przed chwila skonczylem jesc, zaj**iste. Zeby bylo wiecej mocy posypalem serem i nastepnym razem do miesa dam cebule.
I przemilcze fakt, ze moja kobieta smiala sie ze mnie ze to zwykle klopsy

"Kazdy jest swirem - kwestia tylko na ile."

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11149 Napisanych postów 51570 Wiek 31 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
panowie tak ktos pisal ze robil sos z koncentratu i jogurtu naturlanego nie /?? jakie proporcje dajecie zeby tego sosu wyszlo wystarczaco duzo do 500g tych kulek ??? pozdro
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 4 Napisanych postów 314 Wiek 31 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 133506
Bardzo wygodne jeśli ktoś dokładnie liczy białko. Formujemy pulpeciki po 50gram i później dokładnie wiemy ile ich zjeść żeby dostarczyć pożądaną ilość białka.
Przepis prosty a jak potrafi ułatwić życie :)
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 168 Napisanych postów 4456 Wiek 39 lat Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 65753
A nie prosciej np jak zrobisz z 500g miesa podzielic na pol?
Kto sie w ogole naje jednym pulpetem?

"Kazdy jest swirem - kwestia tylko na ile."

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 4 Napisanych postów 314 Wiek 31 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 133506
Niby tak, ale jak masz 650g mięsa a na posiłek potrzebujesz 150gram ? Ja robię ich dużo i trzymam w lodówce np. 3 dni i wtedy nie muszę zastanawiać czy wcześniej zjadłem jedną trzecia czy jedną czwarta pulpecików które zrobiłem, biorę tyle ile mi potrzeba i mam pewność ze zawsze jest tyle ile chce.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 168 Napisanych postów 4456 Wiek 39 lat Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 65753
To dzielisz na 3, bez przesady - te 50g w ta czy w tamta nic nie zmieni. Jak sie bedziesz tak zastanawial nad kazdym gramem to Cie kortyzol zje.

"Kazdy jest swirem - kwestia tylko na ile."

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 4 Napisanych postów 314 Wiek 31 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 133506
Nie chciałem tego ciągnąć dalej ale widzę, że masz wyjątkowo ograniczony sposób myślenia...
Jeśli masz kilka kawałków mięsa, załóżmy że robisz jak ja np. na 3 dni, mięsa jest ponad 1,5 kg. Optycznie jesteś w stanie podzielić to na odpowiednie porcje ? Wątpię!
I nie chodzi tu o ważenie co do grama (wiem że zupełnie mija się to z celem), ale jeśli zjadasz np. 4 posiłki dziennie złożone z takich "kulek" to te 50gram mięsa na każdej porcji robi duża różnice, prawda ? Nawet jeśli chodzi o pieniądze. A nie zarabiam sam na siebie więc jeśli dziennie potrzebuje zjeść ~600g mięsa to zjadam 600 a nie 800 czy 400 bo "te 50g w ta czy w tamta nic nie zmieni".
I tak musisz to zważyć na porcje więc nie łatwiej utoczyć kulki po 50gram i wyjmując z lodówki nie musieć się zastanawiać ile się wzięło bo wystarczy policzyć pulpeciki i dokładnie się wie ?
Dodatkowo jestem na redukcji i jeśli wiem, że chociaż teoretycznie dostarczyłem tyle białka i innych składników ile mi potrzeba to jest mi o wiele łatwiej psychicznie i nie muszę myśleć czy zjadłem za dużo czy za mało.
Życie jeśli można trzeba sobie ułatwiać!

Koniec off topu z mojej strony, pozdrawiam i życzę smacznego!

Zmieniony przez - blacha jr w dniu 2011-11-06 12:46:11
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11149 Napisanych postów 51570 Wiek 31 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
panowie podbijam, jak z tym sosem ???
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 168 Napisanych postów 4456 Wiek 39 lat Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 65753
hektoro89 ja robilem z jednej puszki pomidorow, nie widze powodu dodawania jogurtu (jedynie ziola).

"Kazdy jest swirem - kwestia tylko na ile."

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11149 Napisanych postów 51570 Wiek 31 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
tak ale ja chce zrobic ten sos z jogurtu natrualnego oraz koncentratu pomidorowego dlatego pytam
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

omlet z ryzem i warzywami

Następny temat

Makaron+kurczak + warzywa porcja dla 3osób

WHEY premium