ok, mam kolejne 2 dni
1 POSIŁEK
- Jajko – 2 szt.
- Mąka LUBELLA – 120 g
- Mleko 3,2% – 100 ml + 350 ml
- Jabłko - 200 g
- Żurawina suszona – 30 g
- Orzechy włoskie – 40 g
MĄKA LUBELLA PEŁNE ZIARNO PSZENNA niebieska
KLUSKI LANE
Jabłko ścieramy na tarce. Mieszamy z żurawiną. Wstawiamy na gaz garnek z osoloną wodą. Jajka, mleko, mąkę dokładnie mieszamy. Łączymy ze startymi owocami, można dodać wodę, aby była konsystencja gęstej śmietany.
Na wrzącą wodę wrzucamy (partiami) kluski formowane za pomocą łyżki stołowej. Gotujemy na małym ogniu przez ok. 2 minuty od momentu wypłynięcia na wierzch.
Można zrobić kluski bez jabłka. Jabłko zjeść osobno
2 POSIŁEK
- Pierś z indyka – 100 g
- Jogurt naturalny 2% – 50 g
- Mąka pszenna pełnoziarnista –5 g
- Ogórek kiszony – 150 g
- Cebula – 30 g
- Olej rzepakowy – 10 g
- Ziemniaki – 200 g
- Sok jabłkowy – 250 ml
Indyka pokroić w paski, poddusić z wodą.
Z rosołku zrobić sos. Wymieszać rosołek z jogurtem i mąką. Roztrzepać. Wymieszać z mięsem . Zagotować, dodać natkę pietruszki.
Ogórki pokroić w talarki, cebulkę w kostkę. Dodać oliwę,
3 POSIŁEK
- Tuńczyk z wody – 100 g
- Ryż brązowy – 100 g
- Pomidor 100 g
Ryż odważyć przed ugotowaniem.
Rozdrobnić tuńczyka, dodać do ryżu i pomidora
trening
4 POSIŁEK
- Banan – 250 g
- Galaretka owocowa – 250 g
- Chlebek chrupki – 40 g
- Sok pomarańczowy – 250 ml
5 POSIŁEK
- Ser feta – 100 g
- Pestki dyni – 30 g
- Ogórek – 100 g
- Papryka – 100 g
- Chleb graham – 100 g
- Masło – 10 g
Ser feta kroimy w kostkę, pomidora i ogórka też i posypujemy dodatkowo ostrą papryką - mieszamy. Posypać uprażonymi pestkami dyni
kolejny
1 POSIŁEK
- Płatki owsiane – 100 g
- Jajko – 2 szt.
- Jabłko – 200 g
- Ziarna słonecznika – 30 g
- Migdały płatki – 20 g
- Sok pomarańczowy – 250 ml
PLACKI OWSIANE
Do płatków owsianych, które wchłonęły wodę starte jabłko ( nie całe), przyprawę do pierników , żółtko jaja, pestki słonecznika, płatki migdałów, wymieszać. Białko ubić, dodać do reszty składników i wymieszać. Ciasto powinno być dość gęste. Smażymy na patelni teflonowej bez tłuszczu.
2 POSIŁEK
- Filet z kurczaka – 100 g
- Jogurt naturalny 2% – 20 g
- Zioła do przyprawiania
- Płatki kukurydziane– 30 g
- Ziemniaki – 200 g
- Marchewka – 200 g
- Jabłko – 50 g
Kurczaka pokroić w paski, wrzucić do jogurtu
wymieszanego z ziołami i odstawić. Płatki mocno rozdrobnić na miazgę i obtoczyć nimi kurczaka jak panierką. Wyłożyć kurczaka na folii do pieczenia na blaszce. Piec 30 min w 200° C.
3 POSIŁEK
- Makaron razowy – 100 g
- Twaróg półtłusty – 100 g
- Jogurt naturalny 2% - 30 g
Makaron ugotować i przestudzić. Twaróg włożyć do miski i lekko rozdusić z jogurtem. Porządnie wymieszać. Twarożkiem polać ostudzony makaron.
trening
4 POSIŁEK
- Jogurt naturalny 2% - 250 g
- Banan – 250 g
- Rodzynki – 40 g
- Orzechy włoskie – 30 g
- Chlebek chrupki – 30 g
Banana, rodzynki, orzechy zalać jogurtem
5 POSIŁEK
- Pierś z kurczaka – 100 g
- Ogórek świeży – 100 g
- Papryka czerwona – 100 g
- Pestki dyni – 40 g
- Olej z pestek winogron – 10 g
- Sałata
- Chleb graham – 100 g
- Masło – 10 g
Paprykę należy oczyścić. Serek, ogórki, paprykę pokroić w kostkę. Dodać porwaną sałatę. Posypać uprażonymi pestkami dyni
teraz muszę pomyśleć o dniu kiedy chłopak ma zawody
proszę o opinie