SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

W jakich temperaturach następuje rozpad witamin?

temat działu:

Zdrowie i Uroda

słowa kluczowe: , , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 2111

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 12 Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 33
No właśnie, czy dysponuje ktoś jakąś tabelką, uwzględniającą temperaturę, a najlepiej i czas rozpadu procentowej ilości witamin w pożywieniu.

Np. witamina X, rozkład: 130 st. C, po 10 minutach w tej temperaturze pozostaje w produkcie 10% witaminy.

Chodzi o to, żeby widzieć, które gotowane potrawy nie mają żadnych witamin, a które jeszcze jakieś zachowały.
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
krzykacz Moderator
Ekspert
Szacuny 21773 Napisanych postów 71324 Wiek 41 lat Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 575917
Sam jestem ciekaw. W dziale Odżywianie nie ma czegoś takiego?

doping & zdrowie

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

co wybrac???czy to dobry wybor

Następny temat

Lipomastia?

WHEY premium