SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

W jakich temperaturach następuje rozpad witamin?

temat działu:

Zdrowie i Uroda

słowa kluczowe: , , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 2031

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 12 Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 33
No właśnie, czy dysponuje ktoś jakąś tabelką, uwzględniającą temperaturę, a najlepiej i czas rozpadu procentowej ilości witamin w pożywieniu.

Np. witamina X, rozkład: 130 st. C, po 10 minutach w tej temperaturze pozostaje w produkcie 10% witaminy.

Chodzi o to, żeby widzieć, które gotowane potrawy nie mają żadnych witamin, a które jeszcze jakieś zachowały.
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

100% CZYSTY HYDROLIZAT KOLAGENU

Kolagen SFD PURE GOLD dedykowany osobom dbającym o zdrowy wygląd skóry, a także osobom uprawiającym sport, po kontuzjach sportowych.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
krzykacz Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 21544 Napisanych postów 71004 Wiek 40 lat Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 574828
Sam jestem ciekaw. W dziale Odżywianie nie ma czegoś takiego?

doping & zdrowie

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

co wybrac???czy to dobry wybor

Następny temat

Lipomastia?

WHEY premium