SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

porady na cyklu

temat działu:

Doping

słowa kluczowe: ,

Ilość wyświetleń tematu: 289

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 4 Wiek 25 lat Na forum 1 rok Przeczytanych tematów 47
Cześć.

Mniej więcej od początku listopada jestem na cyklu (enan 250 2xweek, przez pierwszy miesiąc 175 2xweek). Przed cyklem robiłem badania i wszystko wyszło w porządku według lekarza. Ostatnio czytałem pewien artykuł o tarczycy i sprawdziłem z ciekawości jakie miałem wyniki kiedy robiłem badania. Wyniki z przed cyklu:
TSH: 3.7, norma: 0.38-5.33
FT3: 5.7, norma: 3.8-6.6
FT4: 10.5, norma: 8.4-19.10
Lekarz wtedy nie zwrócił na to uwagi, a to wygląda na lekką niedoczynność, więc ostatnio powtórzyłem badania. Wyniki:
TSH: 4.4, norma: 0.27-4.2
FT3: 3.8, norma: 2.7-4.3
FT4: 1.02, norma: 1.00-1.70
Tutaj już widać TSH ponad widełkami. Poszedłem do lekarza (internisty) i pani stwierdziła, że jest niedoczynność. Pani spytała czy biorę sterydy, więc zgodnie z prawdą odpowiedziałem, że tak. Pani zaczęła mnie umoralniać, powiedziała, że umrę i to wszystko przez sterydy (nawet nie zapytała co biorę). Pokazałem jej badania z przed cyklu (też TSH było dość wysokie a FT4 niskie) ale nawet nie zwróciła na to uwagi. Kazała wszystko odstawić na 2 tygodnie i dała skierowanie na badania.
Mam zamiar iść do jakiegoś dobrego endo z tym problemem, bo wydaje mi się, że u tej pani narobię sobie więcej problemów.
Miał ktoś może problem z tarczycą i może się wypowiedzieć lub jest kumaty w tej kwestii? Chętnie posłucham wszystkich rad.
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 4 Wiek 25 lat Na forum 1 rok Przeczytanych tematów 47
1. WIEK: 23
2. WAGA: 118
3. WZROST: 197
4. WYMIARY:
-biceps: 44
-klatka: 120
-udo: 69
-talia: 86
5. STAŻ NA SIŁOWNI: 6 lat
6. DIETA: 4k kcal
-białko: 240
-węglowodany: reszta
-tłuszcz: 80
7. ILE I JAKIE PRZEBYTE CYKLE STERYDOWE: aktualnie 250mg enan 2x week
8. TRENING: góra/dół 4-5 x w tygodniu
9. CEL CYKLU: masa
10. OSTATNI CYKL I ODSTĘP CZASOWY OD JEGO ZAKOŃCZENIA: aktualnie na cyklu, wcześniej nic
11. POZIOM BF%: 13-15
12. TENDENCJA DO TYCIA/CHUDNIĘCIA (typ budowy): raczej ekto
13. STAN ZDROWIA: ?
14. SKŁONNOŚĆ DO ŁYSIENIA LUB PO ROSTU OWŁOSIENIA: nie
15. PPM (podstawowa przemiana materii):
16. WYNIKI SIŁOWE:
-klata: 140
-martwy ciąg: 170
-przysiad:160
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
lodzianin1 Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 47522 Napisanych postów 301009 Wiek 44 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 1464831
masz jeszcze jakies wcześniejsze badania tarczycy ?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 7 Na forum 2 lata Przeczytanych tematów 3415
Nigdy wcześniej nie robiłem badań tarczycy (a przynajmniej nie przypominam sobie). Pierwszy raz te co wkleiłem z przed cyklu czyli w październiku.
Zastanawiam się w ogóle czy bicie teścia może mieć wpływ na TSH i tarczycę.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 4 Wiek 25 lat Na forum 1 rok Przeczytanych tematów 47
sorki. napisałem z drugiego konta. Zapomniałem hasła do tamtego a okazało się że jestem zalogowany na telefonie.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
lodzianin1 Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 47522 Napisanych postów 301009 Wiek 44 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 1464831
ciężko powiedzieć hormony są ze sobą powiazane
lecz wątpliwa sprawa aby az tak mocno coś namieszać
może zawsze tak miałeś
1
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 4 Wiek 25 lat Na forum 1 rok Przeczytanych tematów 47
Możliwe, że miałem wcześniej już jakiś problem z tarczycą. Umówiłem się na za tydzień do endo i zobaczymy co powie.
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

słabe efekty na TREBOLONIE

Fitmeal