Szacuny
0
Napisanych postów
21
Na forum
20 lat
Przeczytanych tematów
999
witam wszystkich mam prosbe mam 16 lat cwicze juz około 3 lat z czego rok na powaznie ale mam problem z dieta nigdy jej nie stosowalem jadlem wszytsko na co mialem ochote a diety profesjonalnych zawodników sa drogie i chyba nie dla mnie wiec mam prosbe jakby kto ulozyl mi diete taka tania i prosta na mase ale nie na tłuszcz tylko z takich produktów ktore sa tanie i dobre a nie robia tłuszczyku to bylbym bardzo wdzieczny!!!
Szacuny
11182
Napisanych postów
51935
Na forum
25 lat
Przeczytanych tematów
57816
- ryby (morszczuki, mintaje, dorsze - tanie w hipermarketach, tunczyki)
- mieso (kuraki, indyki)
- warzywa (only gotowane)
- ryze, kasze
- owoce
- sery twarogowe
- mleko
- orzechy i witaminy - bialko w odzywce
- oliwa z oliwek
- maslo i pieczywo pelnoziarniste lub chrupkie ryzowe
na takie jedzenie nie wydaje sie wiecej kasy niz na zwykle rzeczy. trzeba tylko rozejrzec sie za tanimi sklepami. ja kupuje teraz wylacznie w kauflandzie (wroclaw). ceny maja tam najnizsze chyba. w drugiej kolejnosci w moim rankingu jest kerfur
Szacuny
0
Napisanych postów
21
Na forum
20 lat
Przeczytanych tematów
999
wielkie dzieki a powiedz mi jeszcze czy total creatine w proszku połączyc z serwatka czy kupic np mass xxl??? w którym polaczeniu beda lepsze efekty i jeszcze jedno nie wiesz jaki sklep sprzedaje serwatke???
Szacuny
11182
Napisanych postów
51935
Na forum
25 lat
Przeczytanych tematów
57816
z kreatyna to roznie mowia i roznie pisza - cykl moze ci trwac 4-6 tygodni, po nim powinienes zrobic przerwe od 3 tygodni do 2 miesiecy. w sumie jest to sprawa indywidualna i mozesz sobie sprawdzac, po jakim okresie kreatyna znow bedzie na ciebie dobrze dzialac (efektywnosc kreatyny spada w miare dlugosci czasu stosowania). a wybor miedzy bialkiem a mass xxlem (podejrzewam ze gainer, nie chce mi sie sprwadzac :P) powinien zalezec od tego, czego ci brakuje w diecie. ja np. nie uzywam w ogole carbo ani gainerow z odzywek, bo mam weglowodany w diecie. brakuje mi jednak bialka, wiec wcinam sobie system protein olimpa. jesli nie stosujesz zadnej diety lub masz problemy z jej ulozeniem to raczej lepszy dla ciebie bedzie mass xxl, wtedy nie musisz sie zbytnio martwic o to, ze czesc bialka ci sie nie przyswoi (ale to zalezy od proporcji bialko/ww w tym "czyms")