Właściciele oraz moderatorzy SFD.pl są zdecydowanymi przeciwnikami stosowania dopingu farmakologicznego w sporcie.
Stosowanie dopingu jest nieuczciwym i niemoralnym zachowaniem. Doping jest sztucznym, nienaturalnym sposobem
podnoszenia wydolności organizmu. Stosowanie dopingu jest zawsze niebezpieczne oraz niesie ryzyko utraty zdrowia
a nawet życia. Czym bardziej amatorskie podejście do tego zagadnienia tym większe potencjalne ryzyko.
Absolutnie nigdy nie należy stosować jakichkolwiek farmaceutyków bez konsultacji z właściwym lekarzem prowadzącym.
Dział doping służy wyłącznie wymianie informacji, a informacje zawarte w nim nigdy nie mają charakteru
instruktażowego i absolutnie jako takie nie mogą być traktowane. Wypowiedzi moderatorów jak i innych użytkowników
działu nie są wytycznymi co do sposobów i metod stosowania farmaceutyków; chyba, że dana osoba jest znana jako
lekarz właściwej specjalizacji, a jej dane zostały przez nią uczciwie podane w profilu i zweryfikowane przez
właścicieli forum. Mimo to właściciele serwisu nie ponoszą odpowiedzialności za ich doradztwo w tym zakresie (obecnie brak takich osób).
Nakłanianie do stosowania dopingu jest przestępstwem i jest postrzegane przez właścicieli portalu jako skrajnie naganne,
konsekwencją czego jest wykluczenie z grona użytkowników serwisu. Wszelkie ujawnione próby kupna lub sprzedaży
farmaceutyków za pośrednictwem forum będą z całkowitą konsekwencją eliminowane a osoby uczestniczące w procederze i
ich dane będą ujawnione organom ścigania. Uprzejmie prosimy o natychmiastowe reakcje i kontakt w przypadku napotkania na
naszym forum powyższych zjawisk i sytuacji. Pomoże nam to w zachowaniu bezpieczeństwa użytkowników oraz legalności funkcjonowania forum.
Szacuny
1465
Napisanych postów
10261
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
84499
Na jednym z zagranicznych for , co jestem zalogowany, jeden, bardzo kumaty użytkownik porównał dwa środki, ja nie brałem w życiu tury, więc nie mam porównania tylko oxe . Jak myślicie czy to post odzwierciedla rzeczywistość , ponieważ nie zadaje jakiegoś pytania , ocykle odbloki itd myślę że ankieta nie jest potrzebna. Jak jest potrzebna niech mod działu napisze.
Porównanie
Na zagranicznych stronkach często porównuje się te dwa najmniej toksyczne orale ja znalazłem taka mnie j wiecej punktacje można sie zgodzić lub nie tak mniej więcej te dwa saa porównywali użytkownicy.
zakładam proporcjonalnie te same dawki
siła na korzyść anavaru.
masa na korzyść turanabolu
redukcja na korzyść anavaru
cena na zachodzie zdecydowanie na korzyść turanabolu , od siebie dodam u nas w PL nie jest tak kolorowo.
libido podobno anavar lekko obniża libido turanabol jest obojętny mam na mysli dawkowanie solo.
utrata apetytu zdecydowanie częściej na na anavarze.
redukcja tkanki tłuszczowej wycinka na plus dla anavaru
Toksyczność dla wątroby obu saa niewielka opinia użytkowników w małych dawkach znikoma jednak wyniki badań na korzyść anavaru
Myślę ze taki temat przyda sie do dyskusji oraz informacyjnie , jeśli jest niezgodny z regulaminem niech jakiś mod wywali go w kosmos..
Zmieniony przez - wnc1964 w dniu 2015-06-05 10:49:45
Szacuny
4064
Napisanych postów
45443
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
348507
Witam
Oxandrolon czyli inaczej anavar to ładogny środek i pochodza DHT. Według wielu opinii nie ma on wielkiego potencjału masotwórczego ale bardzo dobrze sprawdza się przy budowaniu siły. Opisany został już w roku 1962 i wyprodukowany dwa lata później przez firmę Searle & Co. Anavar wystepuje w tablekach o stężeniu 2,5, 5 oraz 10mg. Dzienne, lecznicze dawki wynoszą od 2,5 do 20mg dla dorosłych. Środek ten można stosować wiele miesięcy.
Natomiast turanabol to środek zbliżony działaniem do metanabolu. Ma on działanie anaboliczne i umiarkowane działanie androgenne. Stąd jest często przyjmowany przez płeć piękną. Czego możemy się spodziewać w okresie stosowania turanabolu ? Między innymi wzrostu masy mięsniowej, wzrostu siły, poprawy wydolności i szybszej regeneracji. Według niektórych źródeł stosowanie turanabolu niesie za sobą mniej skutków ubocznych aniżeli w przypadku popularnej metki,. Średnia dawka to zazwyczaj 20-40mg dziennie. Bardziej zaawansowani zawodnicy przyjmują nawet 50-60mg dziennie bez obawy o skutki uboczne. Okres przyjmowania środka można wydłużyć do 6-8tygodni.
Jeśli chodzi o porównanie obu środków to sam fakt, iż turinabol jest mocniejszą substancją świadczy o tym, iż będzie mocniej wspomagał rozwój masy. Jak jest z siłą ? To głównie kwestia odpowiedniego treningu, ale anavar można stosować o wiele dłużej, a więc i wiecej tej siły jesteśmy w stanie wypracowac.
Pozdrawiam
„I would like to be the first man in the gym business to throw out my scale. If you don't like what you see in the mirror, what difference does it make what the scale says?„
Szacuny
1465
Napisanych postów
10261
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
84499
miczelx jakie dawki szły miałeś porównanie? Napisz mi jak jest rzeczywiście z toksycznością tury bo opinie na temat są głęboko podzielone , są opinie że wcale nie jest taka łagodna w porównaniu do metki czy winsa wiadomo kwestia dawki. Sog idzie za odp.
Szacuny
1465
Napisanych postów
10261
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
84499
Ja jak zdrowie pozwoli chce przywalić oxe 130mg przez 8 tygodni lub rozważam opcje numer 2 lekko 60mg przez 16 tygodni spróbuje taperem , po- eksperymentuje. Odnośnie Tury jedni gadają że wali po flakach drudzy że nie , napewno, ważna jest autentyczność środka, są opinie że 1/4metki np 20/25mg mg + exe w celu ograniczenia aromatyzacji daje podobny efekt co tura 80mg sam nie wiem jak w praktyce wygląda.
Szacuny
7
Napisanych postów
813
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
66456
Ja leciałem ture 1-9 80 mg ed , dzisiaj po godzinie 16 odbieram wyniki wątrobowe 2 tygodnie po odstawieniu tury, W tym czasie brałęm hepe 3 tabsy ed. Zobaczymy jak to wygląda, dam znać.
Szacuny
96
Napisanych postów
1000
Na forum
12 lat
Przeczytanych tematów
63686
ja wiem jedno
mnie tura solo niszczy przeokrutnie
teraz jadlem 40mg i wytrzymalem 3 tygodnie
domyslam sie, ze mialem dojechane lipidy, bo wczesniej szla oksa 8tygodni i przerwa 5tygodni miedzy oralami byla
zakladajac, ze to byla tura..jednak nabicie przeokrutne, zyly tez, sila tez poszla
czyli tak jak wczesniej np. z dodatkiem testa, tylko ze solo byłem jak zombi