Chciałbym się poradzić na temat odpowiedniej diety przy redukcji tkanki tłuszczowej.
Wiek 30 lat, wzrost 178 cm, waga 80kg.
Trenuję już kilka lat, lecz niestety z przerwami.
Przez kilka ostatnich miesięcy pracowałem nad sylwetką oraz wdrażałem trening siłowy. Efekty są bardzo pozytywne, niestety jest taki średni brzuszek. Chciałbym go zgubić przy odpowiedniej diecie oraz aerobach. Czy dieta podana przeze mnie jest akceptowalna w czasie redukcji?
Niestety nie wszystkie produkty są przez mój organizm tolerowane, tzn, ser biały chudy, tłusty czy półtłusty odpada. Płatki również odpadają na śniadanie z mlekiem.
Jak mocno ograniczyć węglowodany?
1 posiłek: pół saszetki brązowego ryżu, 150g piersi z kurczaka smażonej na grillu elektrycznym bądź na patelni bez użycia tłuszczu, jeden duży pomidor,
2 posiłek po 3 godzinach: puszka tuńczyka 130gram w sosie własnym, 3 kromki ciemnego razowego chleba, 3 ogórki kiszone plus kilka plastrów szynki gotowanej chudej praktycznie bez tłuszczu i węgli (cukrów),
3 posiłek po 3 godzinach: 70 gram ciemnego makaronu razowego, 150 gram piersi z kurczaka bądź polędwiczek wieprzowych smażonych na patelni bez tłuszczu, surówka mix sałat z sosem włoskim (oliwa z oliwek plus woda);
4 posiłek po 3 godzinach i około 1.5 godziny przed treningiem: 50 gram ryżu brązowego, 150 gram piersi z kurczaka bądź udźca wołowego smażonego bez tłuszczu, surówka pomidory;
około 1.5 godziny po posiłku trening siłowy, po treningu 10gram anticatabolix FA i od razu aeroby tak około 45 minut, po aerobach kolejne 10 gram anticatabolixu
5 posiłek: tak około 2 - 2.5 godziny przed snem i do 30 minut po treningu: 50 gram białego ryżu, 150 gram piersi z kurczaka, surówka mix sałat z oliwą z oliwek plus woda.
Trening 5 razy w tygodniu, po każdym treningu aeroby.
Dopuszczalna jest taka dieta w okresie redukcji, czy może za dużo w niej ryżu.
Proszę o ocenę i poprawki.
pozdrawiam