Szacuny
1
Napisanych postów
444
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
1865
witam mam dwa pytania:
1. kiedy sie podciagam na drazku to skora na dloniach ze tak powiem "roluje" mi sie i w ten sposob powstaja odciski przez ktore moj wynik jest slabszy, czy zna ktos moze jakis patent zeby tego sie pozbyc?
2. chciałbym zrobić sprzęt w domowych warunkach do pompek na poreczach ktos moze probowal zrobic cos takiego? jesli tak to prosze o wypowiedz lub link.
Na siłowni robię trening. Na treningu ćwiczenia, więc gdy widzisz mnie ze sztangą to nie mów że "on ćwiczy". Co najwyżej to wykonuję trening.
Szacuny
11182
Napisanych postów
51935
Na forum
25 lat
Przeczytanych tematów
57816
Możesz trzymać się nachwytem samymi palcami (ponadto gdy używasz „małpiego chwytu” podobno lepiej kurczy się najszerszy grzbietu. Jak masz dostęp do rur hydraulicznych i kolanek zmontuj z nich coś na wzór poręczy gimnastycznych.
Tu masz przykład - każdy hydraulik wykona łatwo che che, trzeba tylko dostosować grubość rur i wysokość a otrzymasz bardzo wszechstronne urządzenie treningowe. Oczywiście możesz zrobić wersje połączonych poręczy bo tu są oddzielne.
Szacuny
1
Napisanych postów
444
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
1865
dzieki za linka ale raczej nie dam rady czegos takiego zrobic hehe
a wracajac do podciagania to myslalem o cwiczeniach na sile uchwytu ponoc zwiekszaja one grubosc skory na dloniach (w pewnym stopniu) moze one cos pomoga
Na siłowni robię trening. Na treningu ćwiczenia, więc gdy widzisz mnie ze sztangą to nie mów że "on ćwiczy". Co najwyżej to wykonuję trening.
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
2343
Napisanych postów
30730
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
271512
jeśli idzie o podciąganie to nie chwytaj się na samych palcach to łatwiej wtedy o kontuzję(to ćwiczenie dla zaawansowanych osób,zajmujących się bardziej wspinaczką,jak treningiem "kulturystycznym")
do odcisków trzeba niestety przywyknąc...jeśli bardzo Ci przeszkadzają mozesz stosować rękawiczki lub gąbki
"Będąc na diecie najważniejsze jest, by wieczorem zasnąć, zanim się zechce żreć"