Szacuny
8
Napisanych postów
363
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
2521
Krótkowzroczność:
lewe oko- -1.00, prawe oko- -1.5
a siedząc metr od monitora nic nie przeczytam, a kumpel co ma -3.00 bez problemu to czyta. Zaczynam sie naprawde martwic, zanim pojde do okulisty chce wiedziec co wy o tym myslicie.
Szacuny
0
Napisanych postów
54
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
771
A to ciekawe, bo przecież będąc krótkowidzem z bliska powinieneś widzieć dobrze. Ja mam -2 i nie mam problemu z czytaniem na monitorze (oczywiście w okularach, bo bez okularów było by już gorzej).
Szacuny
0
Napisanych postów
54
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
771
No to chyba w normie jest.
Ja pracuję przy kompie więc spędzam wiele godzin przy monitorze - zawsze w okularach. I bez okularów to jedynie może rano bym dał radę godzinkę lub dwie posiedzieć, ale i tak było by cięzko.
Napisz jeszcze jaki duzy masz monitor i jaką masz na nim rozdzielczość, bo to też może nam coś powiedzieć...
Szacuny
0
Napisanych postów
54
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
771
hmmm... co by ci tu poradzić...
moim zdaniej jesli wstaniesz rano i masz wypoczęte oczka to z metra powinieneś chyba jednak coś przeczytać na monitorze (np. te forum ;), ale jak posiedzisz przed monitorkiem trochę w okularach, a potem je zdejmiesz to faktycznie może być ciężko.
Właśnie ściągnąłem okularki i mam problem by coś poczytać z 1m na forum, tzn. coś tam przeczytam, ale muszę zmruzyć mocno oczy czy też inną diwną minę wykonać by "wyostrzyć".