Szacuny
0
Napisanych postów
24
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
329
moj problem jest taki, ze biore kreatyne od 3 tygodni. Od tego czasu cisnienie skoczylo mi i jest dosyc wysokie (od tygodnia 140-160/60-80).
Bylem oczywiscie u lekarza, i dowiedzialem sie ze to jest przez branie kreatyny i oczywiscie wszyscy odradzaja mi jej dalej brac. Nie mam zamiaru tego robic, ale chcialem sie dowiedziec jak dlugo taki stan sie utrzymuje. Jeszcze tydzien i robie miesieczna przerwe w braniu. Lekarz powiedzial mi takze ze od podwyzszonego cisnienia powiejksza sie komora serca (?).....hmm, poradzcie cos....brac dalej i sie nie martwic...bo nie mam zamiaru rezygnowac.
Informacja to nie rozkaz, możesz przyjąc lub odrzucić
Szacuny
500
Napisanych postów
9533
Na forum
23 lat
Przeczytanych tematów
18709
większe ciśnienie może pociągnąć za sobą szereg zmian !
m.in takie cisnienie już ci zostanie a z wiekiem będzie sie powiekszać
do tego moze dojść miażdżyca - a potem zawały zatory niedokrwienia ....
oczywiście możesz tez jeszcze trochę na wiekszym cisnieniu pożyć , odstawić kreatynę i może wróci do normy
ogólnie ciśnienie to skomplikowana sprawa ....
XXX Boofi XXX
Hard Core Straight Edge
"Blood and Guts bro , thats the way it goes !!" - lifter ?
Nie dyskutuj z d****em. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu a potem pokona doświadczeniem.
Szacuny
0
Napisanych postów
11
Na forum
22 lat
Przeczytanych tematów
584
mi powiedzial roddzinny to samo ze to od kreatyny . ja pi...ole nie biore tego gowna zwlaszcza ze nikt nie wie na ile jest ona oczyszczona . jestem zdziwiony ze od kreatynki moze tak cisnienie skoczyc ja mialem nawetr jakies drgawy , zwlaszcza ze juz kiedys to bralem nie raz i bylo wszystko ok . a okres dzialania jak ktos sie pytal to 1 tydzien
Szacuny
95
Napisanych postów
10222
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
44318
.."to jest mozliwe ze po 4 tygodniach brania kreatyny cisnienie moze calkowicie sie zmienic na cale zycie ???"..NIE sądzę.
Kosaa jak długo uprawiasz sport wyczynowy?B.czzzzęsto wyczynowcy mająa niskie tętno w granicach 50-60uderzeń na minute(bradykardia).Sam tak mam10 lat grałem wyczynowo w fuzbal.Przerosnięta lewa komora serca to też częsty przypadek u sportowców i nie traktuje się tego jako schorzenie.
12 spampostów w suplach i MMA
15 w odżywianiu
dlugo dlugo nic...
DOPING - spampost nr 100 <brawo>
Szacuny
95
Napisanych postów
10222
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
44318
aha,stefanek jedz dużo czosnku,lub kapsułki czosnkowe,mogą ci lajtowo obniżyc cisnienie.A najlepiej jak ci internista przepisze jakies beta-blokery,np propanolon,wtedy mozesz dojechac do konca kreatyny.
Ale swoją drogą to rzeczywiscie wysokie masz te skoki,może to stresik,lepiej się tym zająć
12 spampostów w suplach i MMA
15 w odżywianiu
dlugo dlugo nic...
DOPING - spampost nr 100 <brawo>