SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Zrodla tluszczu w diecie

temat działu:

NUTRIFARM&OLIMP

słowa kluczowe: , ,

Ilość wyświetleń tematu: 12462

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 40 Napisanych postów 9390 Wiek 39 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 49424
Darku ja tutaj czegoś chyba nie rozumiem ...
A mianowicie to , że tłuszcze roślinne jak wiadomo słabiej nadają sie do smażenia właśnie m.in dlatego iz w wysokiej temp. twoza sie tł. trans które jak wiadomo są rakotwórcze , więc smazenie dla mnie na oliwie jest jakimś nie porozumieniem chyba , że czegoś nie wiem. Lepiej już smażyć na zwyczajnym smalcu którego odporność na temp. jest znacznie wyższa niż oliwy.... Z tych wszystkich olejów roślinnych chyba najbardziej odpowidnim był by kokosowy.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 42 Napisanych postów 3768 Wiek 38 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 113277
tylko olej lniany pamietaj aby miec pewnosc ze pochodzi z pierwszego tloczenia i byl tloczony na zimno-wytwarzany w ten wlasnie sposob zachowuje najwiecej swoich wlasciwosci

Top Dog

If you wanna job done right you must do it yourself

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Fuckmaster ZASŁUŻONY
Ekspert
Szacuny 202 Napisanych postów 31902 Wiek 37 lat Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 94099
oliwa z oliwek do smazenia- b. dobra ponoć

a juz z winogron - nie.. - tak slyszalem/czytałem
czemu?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11148 Napisanych postów 51564 Wiek 31 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
Tłuste ryby to podstawama, dorzuć do tego tran 5g dziennie powinno wystarczyć (240ml chodzi po około 26zł ). PO za tym wszystko co wymieniono u góry.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 22 Napisanych postów 4429 Na forum 22 lat Przeczytanych tematów 32976
Szoho - poczytaj https://www.sfd.pl/temat77111/ 
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Specjalista
Szacuny 57 Napisanych postów 10990 Na forum 22 lat Przeczytanych tematów 88360
shoho..nie trans tylko powstaje akroleina...trans to sa kwasy tluszczowe ktore byuy obficie wystepujace w starych margarynach...teraz dodaje sie mniej (innowacyjne techniki utwardzania)

oliwa z oliwek jest ponad 100 razy bardziej wrazliwa na utlenianie niz smalec i teoretycznie powinna lepiej sie sprawdzac do smazenia ale.........to zalezy od dlugosci smazenia...oraz wziecia pod uwage ze kwasy tluszczowe w smalcu lepsze od akroleiny az tak nie sa

Pozdrawiam
misoo

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Fuckmaster ZASŁUŻONY
Ekspert
Szacuny 202 Napisanych postów 31902 Wiek 37 lat Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 94099
maslo i smalczyk - no nie sa zle , ale nie najlezy dopuszczac aby tak sie zasmażyło aż zacznie "skwierczeć" wtedy wydziela sie dosc silnie toxyczny srodek [nie pamietam nazwy] wiec all ma swoje + i -
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 40 Napisanych postów 9390 Wiek 39 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 49424
jak pisałes misoo smazenie na czym jeden c.h**

to i tak niezdrowe
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 413 Na forum 22 lat Przeczytanych tematów 5854
moze i niezdrowe, ale czasami trzeba cos usmazyc. Wiec oliwa rowniez do smazenia nie bedzie zlym wyborem? Jesli nie to czy tez do smazenia uzywac extra virgin czy jakiejs innej?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 22 Napisanych postów 4429 Na forum 22 lat Przeczytanych tematów 32976
szczur4: rozwiazaniem moze byc smazenie na patelni teflonowej a oliwe juz dodasz do posilkow
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Rozpuszczanie esteru kreatyny w wodzie.

Następny temat

Co dalej????

WHEY premium