Korespondent: Dzień dobry, Fedorze. Przypuszczalnie dobrze będzie zacząć naszą rozmowę zakończeniem konkursu. Kto jako nagrodę otrzyma koszulkę z Twoim autografem?
Fedor: Niestety, nie ma bezwarunkowych zwycięzców, ponieważ nikt nie udzielił trzech poprawnych odpowiedzi. Mihail był pierwszym, który powiedział, że trzeci rysunek był dla mojej żony. Kolejną osobą, która udzieliła poprawnej odpowiedzi był(a) <> z Yakutska. Odgadł(a), że pierwszy rysunek był również dla Oksany. Co do drugiego obrazka - małpki w rękawicach bokserskich - tutaj, niestety, nie było zwycięzców. Tak naprawdę był on dla mojego sparing partnera, kiedy rozpocząłem treningi boksu w 2001 (patrząc na żółtość tego papieru można powiedzieć, że jest on stary). Zwycięzcy stanowczo dostaną obiecane nagrody, ale autograf na koszulce mogę złożyć dopiero kiedy wrócę z Kaukazu (Caucasus - chyba dobrze tłumaczę?

Korespondent: Gratulujemy zwycięzcom, teraz chcielibyśmy zadać parę pytań dotyczących Twojej podróży do Japonii. Wiemy, że podczas ostatniego PRIDE byłeś sekundantem w narożniku Ibragima Magomedova, podczas jego walki z Mirko Cro Cop'em. Powiedz nam, jaka była walka? Które momenty były najefektowniejsze?
Fedro: Wraz z trwaniem walki Mirko zdobył przewagę. Ibragim źle taktycznie rozegrał jej początek. Nie słuchał, moich i drugiego sekundanta, wskazówek. Rezultat jest właściwy - każdy z osobna pokazał swoje kwalifikacje, swój poziom...
Korespondent: W sierpniu masz spotkać się z Mirko Cro Cop'em. Po obejrzeniu walki swojego przyszłego przeciwnika, jak oceniasz go jako fightera?
Fedor: Niestety, nie miałem okazji zobaczyć jak dobry jest parter Mirko, ale jego stójka jak zawsze była bardzo pewna.
Korespondent: Jak się czujesz, czy nadal masz kłopoty z ręką? I co na ten temat mówią lekarze - czy w sierpniu będziesz mógł walczyć w pełni sił?
Fedor: Nie będę mógł walczyć w pełni sił. Lekarze są zdecydowanie przeciwni jakimkolwiek walkom przez następne pół roku, ale podpisałem kontrakt, do którego zasad muszę się dostosować, więc 28 sierpnia będę walczył z Mirko.
Korespondent: Jak będzie wyglądał Twój trening w czasie, który pozostał do walki?
Fedor: Trening będzie regularny, ale mam zamiar trenować w górach, żeby był dokładniejszy - wysokie góry, Kaukaz. Oprócz tego, mój przyjaciel Igor Vovchanchyn obiecał przyjechać i trenować ze mną, więc trening będzie odbywał się wraz z jego osobą. Pomoże mi w przygotowaniach do walki.
Korespondent: Fedorze, chętnie dowiedzielibyśmy się czegoś interesującego o turnieju combat sambo. Prasa pisze o Twoim powrocie do tego sportu po tym jak wystąpiłeś i wygrałeś mistrzostwa Rosji w Kstovie.
Fedor: Co do sambo, na pewno będę na mistrzostawch świata, które będą miały miejsce w Pradze. Planuję również pracować jako trener. Jest sporo utalentowanych rosyjskich fighterów - niektórzy są z Belgorodu (Belgrad?) i nie mogą (dobrze) przygotować się do walk MMA z powodu niedostatecznego poziomu treningu. Planuję przygotowywać ich i do MMA i do combat sambo. Postaram się nauczyć ich wszystkiego co sam umiem. Myślę, że i dla mnie to będzie dobre.
Tłumaczenie: saib__
Ze strony www.sherdog.net/forums/
Zmieniony przez - saib__ w dniu 2005-07-06 11:40:23
Były moderator Sceny MMA i K-1 oraz elita SFD.