Szacuny
7
Napisanych postów
399
Na forum
7 lat
Przeczytanych tematów
22464
Witam, otoz od 2 miesiecy cwicze na powaznie na silce i zauwazylem ze wystaje mi lewe zebro. Wczesniej nic takiego nie bylo a dosc czesto przegladalem sie bez koszulki. Ale okej przeboleje to, mianowicie mam pytanie bo odkad zaczalem cwiczyc przybralem w pasie ok 4cm i duzo kg a mimo to brzuch pod wzgledem rzezby poprawil sie amizeli gdy zaczynalem cwiczyc. Pytanie brzmi wiec czy po skonczonej redukcji i konkretnie wyrzezbionyxh miesni brzucha prostych i skosnych, wystajace lewe zebro nie bedzie widoczne? Wiele osob ma problem z lewym zebrem, i jestem ciekaw jakis opinii odnosnie tego jak wyglada sytuacja przy solidnie wyrzezbionych miesniach brzucha.
Czy to zebro siejakos zlewa? Jestem slaby w wizualizacji :D moze jakies zdj kogos z tym problemem?
Szacuny
2090
Napisanych postów
49893
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
492546
GoXhaEzl
powiem tak dzisiaj mialem przez znajomego fachowca sprawdzany kregoslup i diagnoza wyszla taka ze mam prosciutki kregoslup. sam nigdy nie skarzylem sie na bol plecow czy cos, tym bardziej ze ponad 2 miesiace temu mialem badania i na pewno mialem prosty kregoslup, bez zadnego bocznego skrzywienia czy cos w tym stylu.
to nie musi być od razu związane z kręgosłupem i jego skrzywianiem to była wspomniana jedna z możliwości
Szacuny
2090
Napisanych postów
49893
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
492546
Prawdopodobnie przerysowujesz temat i nie ma szczególnego problemu tak samo jak tego że problematyczne ma być lewe żebro , pokaż na foto w czym problem jeśli w ogóle takowy ma miejsce.
Szacuny
7
Napisanych postów
399
Na forum
7 lat
Przeczytanych tematów
22464
Tak to wyglada jka sie lekko wciagnie brzuch. Nie chce dodawac zdj z tylu itd bo tak bardzo mi to nie przeszkadza aczkolwiek chcialbym zobaczyc czyjes zdj z takim problemem ale by mial widoczne miesnie proste i skosne brzucha
Szacuny
2090
Napisanych postów
49893
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
492546
Tu trzeba dokładniejszego badania żeby móc ocenić , to może być spowodowane np. skrzywieniem kręgosłupa czy zaburzonym napięciem w całej sekwencji mięśniowo-powięziowej.
Szacuny
2090
Napisanych postów
49893
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
492546
Przy nieprawidłowym treningu albo nie będą motorycznie nieprzygotowanym do danej aktywności można pogłębiać zaburzenia w narządzie ruchu ale to nie znaczy że ma to miejsce u Ciebie i ono występuje , bez przebadania niestety nie sposób tego stwierdzić.
Szacuny
7
Napisanych postów
399
Na forum
7 lat
Przeczytanych tematów
22464
powiem tak dzisiaj mialem przez znajomego fachowca sprawdzany kregoslup i diagnoza wyszla taka ze mam prosciutki kregoslup. sam nigdy nie skarzylem sie na bol plecow czy cos, tym bardziej ze ponad 2 miesiace temu mialem badania i na pewno mialem prosty kregoslup, bez zadnego bocznego skrzywienia czy cos w tym stylu. Wiem ze zebro to defekt kosmetyczny, ale nie bardzo wiem skad sie wzielo. Moja mama tez ma takie zebro, tylko z 2razy bardziej wypukle.