Jeśli tak to jakie spożywać a jakie unikać?
...
Napisał(a)
Jak to z nimi jest można je jadać na redukcji czy nie?
Jeśli tak to jakie spożywać a jakie unikać?
Jeśli tak to jakie spożywać a jakie unikać?
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź...
Najnowsza odpowiedź. Aktualizacja:
Niestety ale wegetarianizm, a w szczególności weganizm niesie za sobą pewne konsekwencje, np. trudności w urozmaiceniu źródeł białka. Musisz się z tym liczyć.
Moderator działu Odżywianie
...
Napisał(a)
można. Wszystko mozna co nie mozna byle z wolna i ostrożna. A tak na prawdę to zależy na jakiej redukcji.
Praktyk nie teoretyk, f***'ty nie bzdety
...
Napisał(a)
Czyli mogę do woli jeść np. fasolkę szparagową czy lepiej ograniczać?
...
Napisał(a)
do woli nie. Zwracaj uwagę na kcal w strączkowch. Jest sezon wiec jedz wszystkie warzywa. Ale nie ograniczaj sie tylko do strączkowych. Jak raz dziennie d obiadu zjesz fasolkę szparagową to nic sie ni stanie ale jak do karzdego posiłku bedziesz jadł fasole bób etc to bedziesz miał kłopoty z wydalaniem
Praktyk nie teoretyk, f***'ty nie bzdety
...
Napisał(a)
najprawdziwsza prawda. ale i tak bez przesady. Strączkowe są ciężkostrawne.
z SFD:
"Zawarta w wyciągu z fasoli fasolamina" jest związkiem o naukowo i klinicznie potwierdzonych właściwościach polegających na hamowaniu trawienia skrobi znajdującej się w takich produktach spożywczych, jak np. ziemniaki, pieczywo, makaron, pierogi, naleśniki, ryż czy kukurydza. Głównym składnikiem produktu jest wyciąg ze sproszkowanych nasion, działający jako "neutralizator skrobi" - czynnik blokujący działanie enzymu alfa amylazy, który uczestniczy w metabolizmie węglowodanów głównie zaś skrobi.
Jak to działa? Skrobia rozkładana jest w organizmie na glukozę (cukier prosty), która stanowi główny materiał energetyczny w organizmie człowieka. Rezerwy glukozy magazynowane są w postaci glikogenu w mięśniach oraz wątrobie. Spożywanie zbyt kalorycznych lub obfitych posiłków prowadzi do powstania nadwyżki glukozy, która łatwo przetwarzana jest na tłuszcz zapasowy czyli tkankę tłuszczową. Wyciąg z fasoli hamując działanie alfa amylazy zapobiega rozkładowi skrobi, która nie ulega strawieniu i przyswojeniu w organizmie lecz zostaje wydalona w niestrawionej postaci poza ustrój. W taki sposób organizm otrzymuje mniejszą ilość energii. Nie powstają nadwyżki energetyczne (nadmierna ilość glukozy) przekształcane w tkankę tłuszczową. Wyciąg z fasoli zapobiega przybieraniu na wadze a nawet wspomaga zrzucanie zbędnych kilogramów.""
Zmieniony przez - nofatuk w dniu 2009-07-28 10:49:24
z SFD:
"Zawarta w wyciągu z fasoli fasolamina" jest związkiem o naukowo i klinicznie potwierdzonych właściwościach polegających na hamowaniu trawienia skrobi znajdującej się w takich produktach spożywczych, jak np. ziemniaki, pieczywo, makaron, pierogi, naleśniki, ryż czy kukurydza. Głównym składnikiem produktu jest wyciąg ze sproszkowanych nasion, działający jako "neutralizator skrobi" - czynnik blokujący działanie enzymu alfa amylazy, który uczestniczy w metabolizmie węglowodanów głównie zaś skrobi.
Jak to działa? Skrobia rozkładana jest w organizmie na glukozę (cukier prosty), która stanowi główny materiał energetyczny w organizmie człowieka. Rezerwy glukozy magazynowane są w postaci glikogenu w mięśniach oraz wątrobie. Spożywanie zbyt kalorycznych lub obfitych posiłków prowadzi do powstania nadwyżki glukozy, która łatwo przetwarzana jest na tłuszcz zapasowy czyli tkankę tłuszczową. Wyciąg z fasoli hamując działanie alfa amylazy zapobiega rozkładowi skrobi, która nie ulega strawieniu i przyswojeniu w organizmie lecz zostaje wydalona w niestrawionej postaci poza ustrój. W taki sposób organizm otrzymuje mniejszą ilość energii. Nie powstają nadwyżki energetyczne (nadmierna ilość glukozy) przekształcane w tkankę tłuszczową. Wyciąg z fasoli zapobiega przybieraniu na wadze a nawet wspomaga zrzucanie zbędnych kilogramów.""
Zmieniony przez - nofatuk w dniu 2009-07-28 10:49:24
Praktyk nie teoretyk, f***'ty nie bzdety
...
Napisał(a)
Zgadza sie, dlatego wczesniej fasole trzymamy jakis czas w wodzie Ogolnie groch, bob czy fasola sa bardzo zdrowe, wiec warto je dodac czasmi do posilkow.
Zmieniony przez - domer w dniu 2009-07-28 15:34:01
Zmieniony przez - domer w dniu 2009-07-28 15:34:01
Moderator działu Odżywianie
...
Napisał(a)
To co robią wegetarianie na redukcji. Czym zastąpić wysoko bramkową soczewicę czy bób,fasolę,groch ?
...
Napisał(a)
Nie do końca rozumiem. W jakim celu chcesz je zastępować innymi produktami?
Moderator działu Odżywianie
...
Napisał(a)
Skoro nie wolno spożywać w każdym posiłku straczkow. To jak zastąpić białko w innych posiłkach w ciągu dnia.
...
Napisał(a)
Po co miałbyś jeść strączki w każdy posiłku? Dieta powinna być urozmaicona.
Moderator działu Odżywianie
Polecane artykuły