SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

[REDUKCJA] Dieta do oceny 2500 kcal

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 2276

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Specjalista
Szacuny 54 Napisanych postów 19 Wiek 30 lat Na forum 6 lat Przeczytanych tematów 361
Zwiekszylem troszkę kalorie dodałem zdrowszych tluszczy( zamieniłem słonecznikowy olej na kokosowy, dorzuciłem makrele na zmianę z jakimś łososiem)
NIE wiem czy nie za dużo tluszczy mam Teraz i czy nie lepiej byłoby zrezygnować np z masła orzechowego a dorzucić kurczaka do 150g?



Oczywiście w tych posiłkach o 10 i o 17 30 są też różne surówki lub warzywa ale już nie chciało mi się tego dodawać



Zmieniony przez - Ewrydejajshofoly w dniu 2020-01-28 20:02:49
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 4 Napisanych postów 16 Wiek 38 lat Na forum 9 lat Przeczytanych tematów 1398
Z posiłku o 19.30 mógłbyś przerzucić mleko plus wpc do porannego posiłku i wyrzucić z niego masło orzechowe - wszystko można zblendować i masz fajny koktajl na start. A do posiłku z 19.30 zamiast tego dorzuć ww i będzie to lepiej zbilansowane.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6267 Napisanych postów 76019 Wiek 39 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 754787
Masło roślinne/margaryna do wywalenia. Nie jest to produkt, który powinien znaleźć się w zdrowej diecie. Polecam poczytać na ten temat artykuł:

https://potreningu.pl/articles/2658/piec-powodow-dla-ktorych-lepiej-wybrac-maslo-niz-margaryne

Makrelę, czy łososia jak najbardziej warto wrzucić do diety. Nie polecam jednak robić z tego schematu, o którym piszesz, czyli jedzenie czegoś na zmianę z innym produktem. Źródeł składników odżywczych jest tyle, że bez problemu możesz zamieniać na różne, a nie jeść na zmianę te same.

Moderator działu Odżywianie

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
DJ_DoDo Doradca
Ekspert
Szacuny 29912 Napisanych postów 27250 Wiek 32 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 384534
tłuszcze masz mieć minimum 1-1,5g na kg masy ciała, możesz więcej kosztem węgli
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11148 Napisanych postów 51564 Wiek 30 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
Mogę się dowiedzieć dlaczego tak wszyscy ten tłuszcz wysoko trzymacie? Ja przykladowo na redu wolałbym ww i białko na rzecz tłuszczu
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 4 Napisanych postów 16 Wiek 38 lat Na forum 9 lat Przeczytanych tematów 1398
Węglowodany mają większą tendencję do budowy zapasów tłuszczu. 1-1,5g na kg jest jak najbardziej optymalne patrząc na działanie prozdrowotne. Oczywiście zwracamy uwagę jakie tłuszcze spożywamy i w jakich proporcjach.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
flex1976 Trener Personalny Moderator
Ekspert
Szacuny 9050 Napisanych postów 82726 Wiek 48 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 699698
Tłuszcz stanowi bardzo ważny składnik diety i nie należy jego spożycia przesadnie ograniczać, gdyż jest to po prostu niemądre i niezdrowe. Bez odpowiedniego spożycia tłuszczu trudno jest pokryć zapotrzebowanie na witaminy A, E, D i K oraz niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe. Dodatkowo dieta typu „low fat” jest zazwyczaj niesatysfakcjonująca kulinarnie, gdyż odtłuszczone posiłki są po prostu niesmaczne . Spożycie tłuszczu powinno być postrzegane zarówno w ujęciu ilościowym, jak i przede wszystkim jakościowym. Podobnie jak ma to miejsce w przypadku innych składników pokarmowych, źródło tłuszczu w diecie powinny stanowić produkty nisko przetworzone, będące nie tylko nośnikiem energii, ale także nieenergetycznych składników odżywczych takich jak witaminy, niezbędne pierwiastki oraz przeciwutleniacze.
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Ile mogę redukować tygodniowo wagi? Jaki mogę narzucić deficyt kaloryczny.

Następny temat

Redukcja do oceny

WHEY premium