Jak w temacie, wiadomo, że parówki sklepowe to w większej mierze syf, ale jak to się ma do parówek domowych? Przepisy można znaleźć na necie, robiłem takie i są pycha, można podwędzić jak się ma gdzie. Robię ketchup domowy, również świetny, ten używam często. Mam wersje z cukrem i bez, za rok spróbuję na stewii choć nie wiem czy wyjdzie. I zastanawiałem się dzisiaj nad zrobieniem sera żółtego. Wiemy, że jest w nim dużo tłuszczu, zwykle robi się go na margarynie. A co jakbym zrobił go na maśle? W rozsądnych ilościach byłby OK? Co o tym w ogóle sądzicie?
...
Napisał(a)
Witam,
Jak w temacie, wiadomo, że parówki sklepowe to w większej mierze syf, ale jak to się ma do parówek domowych? Przepisy można znaleźć na necie, robiłem takie i są pycha, można podwędzić jak się ma gdzie. Robię ketchup domowy, również świetny, ten używam często. Mam wersje z cukrem i bez, za rok spróbuję na stewii choć nie wiem czy wyjdzie. I zastanawiałem się dzisiaj nad zrobieniem sera żółtego. Wiemy, że jest w nim dużo tłuszczu, zwykle robi się go na margarynie. A co jakbym zrobił go na maśle? W rozsądnych ilościach byłby OK? Co o tym w ogóle sądzicie?
Jak w temacie, wiadomo, że parówki sklepowe to w większej mierze syf, ale jak to się ma do parówek domowych? Przepisy można znaleźć na necie, robiłem takie i są pycha, można podwędzić jak się ma gdzie. Robię ketchup domowy, również świetny, ten używam często. Mam wersje z cukrem i bez, za rok spróbuję na stewii choć nie wiem czy wyjdzie. I zastanawiałem się dzisiaj nad zrobieniem sera żółtego. Wiemy, że jest w nim dużo tłuszczu, zwykle robi się go na margarynie. A co jakbym zrobił go na maśle? W rozsądnych ilościach byłby OK? Co o tym w ogóle sądzicie?
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź...
Napisał(a)
Wszystko zależy od składu przyrządzanych produktów, utarło się, że tyje się od słodyczy i FF, nie od domowego jedzenia, co jest nie prawdą, wystarczy popatrzeć na przeciętny polski obiad.
TRENER PERSONALNY/(PSYCHO)DIETETYK ONLINE. POMOC W UKŁADANIU DIET I TRENINGOW ONLINE.
KONTAKT: [email protected]
...
Napisał(a)
Soul Eater... I zastanawiałem się dzisiaj nad zrobieniem sera żółtego. Wiemy, że jest w nim dużo tłuszczu, zwykle robi się go na margarynie...
Co miałeś na myśli pisząc że ser dojrzewający robi się na margarynie Ser potocznie zwany żółtym produkuje się z mleka, jeżeli w procesie technologicznym stosuje się mleko odtłuszczone i wprowadza się oleje roślinne produkt nie może nosić nazwy ser jest to wtedy tzw. wyrób sero-podobny.
Zmieniony przez - zielony90 w dniu 2015-01-25 19:43:28
wszystko jest trucizną i nic nie jest trucizną, ważna jest dawka
...
Napisał(a)
Miałem na myśli, że sprawdzałem kilka opisów na necie i ludzie używają margarynę do tego ;)
...
Napisał(a)
to jest tragedia a nie ser...
wszystko jest trucizną i nic nie jest trucizną, ważna jest dawka
...
Napisał(a)
jak już to tu masz fajnie wyglądający przepis na powiedzmy ser.
TRENER PERSONALNY/(PSYCHO)DIETETYK ONLINE. POMOC W UKŁADANIU DIET I TRENINGOW ONLINE.
KONTAKT: [email protected]
Polecane artykuły