Niedostępny do odwołania. Zdrowia dla WSZYSTKICH!
https://www.facebook.com/pages/Wszystko-Ch**/363238457019620
...
Napisał(a)
spoko zdrowia
...
Napisał(a)
Na stronie IŻIŻ możesz zamówić tabele kaloryczne badane metodami analizy żywności, które są opisane również na stronie. Wiem że IŻIŻ również bada żywność pod względem zawartości witamin, minerałów, poszczególnych aminokwasów egzo i endogennych. Na podstawie zawartości poszczególnych minerałów możesz obliczyć współczynnik kwasowo-zasadowy. Niestety z tego co pamiętam płyta z albumem nie jest tania. Nie pamiętam czy podane jest IG/ŁG danego produktu, jednakże na podstawie zawartości błonnika oraz ogólnej ilości cukrów można sobie samemu posegregować na wysoko i nisko glikemiczne, o ładunku wysokim/niskim. Odnośnie podziału na błonnik rozp. nie rozp. w wodzie - również możesz się dowiedzieć które produkty charakteryzują się zawartością danych frakcji z internetu, literatury. Jednakże nie spotkałem się z danymi opisującymi ilość poszczególnych frakcji w danym produkcie.
...
Napisał(a)
Na stronie IŻIŻ możesz zamówić tabele kaloryczne - czy wiesz może czy te tabele pokazują coś więcej niż te na stronie: http://nutritiondata.self.com/. Mógłbyś podać dokładnego linka bo nie mogę tego znaleźć
Na podstawie zawartości poszczególnych minerałów możesz obliczyć współczynnik kwasowo-zasadowy. - mógłbyś mi powiedzieć jak?
Mam do Was pytanie (do s.m.p.a i skalar'a) - że, tak powiem, robicie coś w kierunku dietetyki (studiujecie, pracujecie itp?)
Na podstawie zawartości poszczególnych minerałów możesz obliczyć współczynnik kwasowo-zasadowy. - mógłbyś mi powiedzieć jak?
Mam do Was pytanie (do s.m.p.a i skalar'a) - że, tak powiem, robicie coś w kierunku dietetyki (studiujecie, pracujecie itp?)
...
Napisał(a)
Więcej tam (IŻIŻ) raczej nie będzie w takim razie. Chociaż popatrz sobie co mają w wydaniu własnym.
Według odpowiednich milirównoważników minerałów kwasowych P, Cl, S i zasadowych Ca, Na, K i Mg przeliczasz stosunek jednych do drugich. Tych których jest więcej po przeliczeniu wg. owych milirównoważników nadają odpowiedni odczyn produktowi. Nie mam przy sobie skryptu, a liczb nie pamiętam, więc tyle mogę napisać. Jeśli chcesz mogę Ci za kilka dni napisać jaki pierwiastek jaką ma wartość.
Studiuję niestety technologię żywności a nie samą dietetykę.
Dietetykę na forum studiuje faftaq, Ellis który nie pisz już robi doktorat, a qazar skończył UR w krakowie też na wydziale TŻ jeśli dobrze kojarzę.
Według odpowiednich milirównoważników minerałów kwasowych P, Cl, S i zasadowych Ca, Na, K i Mg przeliczasz stosunek jednych do drugich. Tych których jest więcej po przeliczeniu wg. owych milirównoważników nadają odpowiedni odczyn produktowi. Nie mam przy sobie skryptu, a liczb nie pamiętam, więc tyle mogę napisać. Jeśli chcesz mogę Ci za kilka dni napisać jaki pierwiastek jaką ma wartość.
Studiuję niestety technologię żywności a nie samą dietetykę.
Dietetykę na forum studiuje faftaq, Ellis który nie pisz już robi doktorat, a qazar skończył UR w krakowie też na wydziale TŻ jeśli dobrze kojarzę.
...
Napisał(a)
A co sądzisz o liczniku z tej strony?
aciddiet.net/pral-calculator/
Jeśli chcesz mogę Ci za kilka dni napisać jaki pierwiastek jaką ma wartość. - byłbym bardzo wdzięczny
Studiuję niestety technologię żywności a nie samą dietetykę. - Niestety? Kierunki są chyba dość podobne do siebie, więc chyba to nie robi jakiejś większej różnicy? Tak w ogóle to ciężkie są te studia?
aciddiet.net/pral-calculator/
Jeśli chcesz mogę Ci za kilka dni napisać jaki pierwiastek jaką ma wartość. - byłbym bardzo wdzięczny
Studiuję niestety technologię żywności a nie samą dietetykę. - Niestety? Kierunki są chyba dość podobne do siebie, więc chyba to nie robi jakiejś większej różnicy? Tak w ogóle to ciężkie są te studia?
...
Napisał(a)
Nie przejrzałem całego badania z którego pochodzi ten wzór - pierwszy raz go widzę, jednakże wydaje się odpowiedni.
Podobne a jednak różne. Technologia ma to że uczysz się więcej z technologii a tym samym mniej z dietetyki i tematów pokrewnych temu. Studia nie są ciężkie, zależy jak podejdziesz - jeśli nie olewasz i odpowiednio rozkładasz sobie wszystko to z każdym przedmiotem dasz sobie radę.
Podobne a jednak różne. Technologia ma to że uczysz się więcej z technologii a tym samym mniej z dietetyki i tematów pokrewnych temu. Studia nie są ciężkie, zależy jak podejdziesz - jeśli nie olewasz i odpowiednio rozkładasz sobie wszystko to z każdym przedmiotem dasz sobie radę.
...
Napisał(a)
Najpierw napiszę pracę inżynierską na katedrze żywienia człowieka, wybiorę specjalizację, potem napiszę pracę magisterską i wtedy mam nadzieję że już znajdę jedną specjalizację która mnie zainteresuje na tyle, by siedzieć głównie w niej. W ten sposób chciałbym rozwijać dalej swoją wiedzę. Czemu pytasz?
...
Napisał(a)
Pytam bo ciekawi mnie co ludzie studiujący żywienie/ dietetykę robią po studiach i czy jest to dobry kierunek, po których będą pieniądze. Zastanawiam się właśnie czy nie rozpocząć dodatkowych studiów na tymże kierunku, bo nie ukrywam, że dość mnie ciekawi, jednakże nie wiem jak po nim z pracą...
P.S. sorry za tak osobiste pytania.
P.S. sorry za tak osobiste pytania.
...
Napisał(a)
Każdy kierunek nie daje Ci pewnego zawodu. Po tym możesz raczej wszystko co związane z żywnością, gastronomia, założyć własną firmę, restaurację, etc.
Prowadzący na mojej uczelni powiedzieli, że dietetyka po TŻecie nie będzie...
Można też zrobić kurs HACCP i próbować w tym kierunku.
Pytania mnie nie przeszkadzają, nie ma problemu.
Prowadzący na mojej uczelni powiedzieli, że dietetyka po TŻecie nie będzie...
Można też zrobić kurs HACCP i próbować w tym kierunku.
Pytania mnie nie przeszkadzają, nie ma problemu.
Polecane artykuły