Szacuny
0
Napisanych postów
1
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
10
Witam.
Ostatnio sie dowiedziałem ze za osiągniecia w BJJ na zawodach ogólnopolskich przyznawane jest stypendium dla osób które sie uczą.
I własnie pytanie moje jest TU.
Czy jeżeli zajołem 3 miejsce na XII lidze BJJ w juniorach to moge sie ubiegac o stypendium czy te zawody sie nie kwalifikuja ? ?
Z góry dzieki...
Szacuny
1
Napisanych postów
233
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
6933
Niestety, stypendia są przyznawane tylko ze osiągi w mistrzostwach Polski i pod warunkiem ze ten sport jest w jakimś związku typu PZZ czy AZS .A BJJ swojego związku nie ma
Jeżeli chcesz stypendium musisz startować w zawadach Grapplingowych organizowanych przez PZZ
Szacuny
24
Napisanych postów
10498
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
47531
Zależy od danej komisji stypendialnej i od tego czy są w twojej szkole lepsi od Ciebie. Na stypendia przeznaczana jest dana pula. W pierwszej kolejności wypłacane są stypendia socjalne, mieszkaniowe, na wyżywienie itp... Następnie z tego co zostało, dzielą na naukowe i osiągnięcia w sporcie.
Szacuny
119
Napisanych postów
28242
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
125433
BST - u mnie na uczelni przyznają nie tylko za osiągnięcia na MP, ale liczą się też Puchary Polski czy inne osiągnięcia ogólnopolskie, Mistrzostwa Świata czy Europy, często też można dostać nawet za mistrzostwa województwa. I sporty bez związków także otrzymują stypendia. Jak pisałam wcześniej - wszystko zależy od danej komisji stypendialnej i trzeba się po prsotu dowiedzieć, jakie warunki obowiązują w przypadku autora.