mmajunkie.usatoday.com
„Nie ekscytuje mnie kolejny rewanż. Chcę nowego wyzwania!” – Stipe Miocic traci zainteresowanie rewanżem z Francisem Ngannou
Dwa tygodnie temu Stipe Miocic z powodzeniem obronił swój tytuł mistrza wagi ciężkiej, wygrywając przez jednogłośną decyzję z Danielem Cormierem w trylogii na UFC 252. Zwycięstwo to ugruntowało status Miocica jako najlepszego zawodnika wagi ciężkiej w historii UFC, ale mistrz jeszcze nie powiedział ostatniego słowa.
Zaraz po UFC 252, Dana White zapowiedział, że następna obrona tytułu przez Miocica będzie kolejnym rewanżem, tym razem przeciwko czołowemu zawodnikowi Francisowi Ngannou, a mistrz przyznał w niedawnej rozmowie z ESPN, że Ngannou zasługuje na tę walkę.
Stipe Miocic"Od pierwszej walki, Ngannou pokazał, że mocno się poprawił. Znokautował wszystkich w pierwszej rundzie. Jest teraz na fali."
Miocic i Ngannou walczyli na UFC 220 i wówczas Miocic odniósł dominujące zwycięstwo po pięciu rundach. Następnie Ngannou przegrał kolejną walkę, a potem odniósł cztery imponujące zwycięstwa przez nokauty w pierwszej rundzie nad czołowymi zawodnikami, a wszystkie te walki trwały łącznie 2 minuty i 42 sekundy. Podczas gdy Ngannou zasługuje na kolejny pojedynek o tytułu, Miocic wydaje się być coraz mniej zainteresowany kolejnym rewanżem.
Wczoraj Miocic zrobił krótkie AMA z fanami na Instagramie, a kiedy zapytano go, która walka będzie dla niego trudniejsza, ta z Francisem Ngannou czy z byłym mistrzem wagi półciężkiej Jonem Jonesem, mistrz przyznał, że nie jest aż tak zainteresowany rewanżem.
Stipe Miocic"Francis nie jest dla mnie już tak ekscytujący, stoczyłem z nim 25-minutową walkę pewnie go pokonując Chcę nowego wyzwania! Chętnie bym poboksował."
:format(webp):no_upscale()/cdn.vox-cdn.com/uploads/chorus_asset/file/21822039/Quote.png)
Niestety dla Miocica, nowe wyzwania wydają się być dla niego w tej chwili nieco odległą kwestią. Seria zwycięstw Ngannou gwarantuje mu miejsce pretendenta numer jeden do walki o tytuł i nawet Jon Jones, który zrzekł się pasa mistrza wagi półciężkiej i który przeszedł do wagi ciężkiej, nie wbije się w kolejkę. Według Dana White’a, Jones może walczyć o pas dopiero po Ngannou. Jeśli chodzi o boks, Miocic od czasu do czasu lobbował na rzecz walk bokserskich z niektórymi czołowymi bokserami wagi ciężkiej, ale nie udało mu się doprowadzić do takiej walki, co oznacza, że najprawdopodobniej będzie musiał zmierzyć się z Ngannou w następnej walce. A jeśli tak się stanie, Stipe uważa, że pójdzie mu dokładnie tak samo dobrze jak ostatnim razem.
Stipe Miocic"Na pewno wrócił do gry, ale jeśli znów będziemy walczyć, to nie ma znaczenia. Stanie się to samo. Ten sam wynik. Nie ma żadnej różnicy w tym, co się stanie. Wygram i zdominuję go."
Zmieniony przez - Yoshi87 w dniu 2020-08-27 17:40:16
Redaktor Fight24.pl i Sceny MMA i K-1
http://www.fight24.pl/
http://www.sfd.pl/Scena_MMA_i_K_1-f131.html