Szacuny
1
Napisanych postów
785
Na forum
23 lat
Przeczytanych tematów
586
jaki jest doby słodzik bo te których używam mają gówniany smak...kiedyś miałem taki niemiecki biało-niebieskie opakowanie - pastylki.podajcie jakiś co chociaż przypomina cukier...i jeszcze jedno czy słodzikiem można słodzić jak się chce - bezkarnie?
Szacuny
11182
Napisanych postów
51935
Wiek
32 lat
Na forum
25 lat
Przeczytanych tematów
57816
Hehe nie tylko ja mam ten problem. Mnie tak odrzuca od slodzika ze wole wogole nie slodzic. To pewnie aspartam tak smakuje.
Co do bezkarnosci to jesli chodzi o kalorie - syp ile chcesz.
Szacuny
43
Napisanych postów
8449
Wiek
42 lat
Na forum
23 lat
Przeczytanych tematów
48421
z tym slodzikiem niewiem jak jest dokladnie ale czytalem ze on jest dobry na krotka mete przy czestym uzywaniu ponoc zdeksza obciaza watrobe i rozne zzeczy moga byc wiec .... niewiem i wybor nalezy do was
Szacuny
11182
Napisanych postów
51935
Wiek
32 lat
Na forum
25 lat
Przeczytanych tematów
57816
Mozna ile i jak dlugo sie chce, ale np. leki wspolczesnej terapii pod haslem 'sacharoza' (jedna z substancji zawarta w niektorych slodzikach) podaje, ze dlugotrwale stosowana i w wiekszych dawkach jest rakotworcza.
Szacuny
11182
Napisanych postów
51935
Wiek
32 lat
Na forum
25 lat
Przeczytanych tematów
57816
Doctor, właśnie używam teraz tego niemieckiego słodzika i jest całkiem niezły w smaku, znam dużo gorsze rzeczy. A najlepszy jest jednak Sweetex (to nie jest reklama ;))) Poza tym bardziej mi smakuje słodzik w proszku (jak cukier) niż w tabletkach. Cukru nie używam od 5 lat prawie już a słodzik sporadycznie jak mnie najdzie, więc nie jestem w stanie na własnej osobie powiedzieć o złym wpływie słodzika na organizm...
Stassi
Gdyby młodość wiedziała a starość mogła... :)
Szacuny
17
Napisanych postów
1559
Na forum
23 lat
Przeczytanych tematów
15619
Naleśnik, sacharoza to cukier, taki jaki normalnie kupujesz w sklepach i raczej nie jest on rakotwórczy :) Przypuszczam że chodziło Ci o aspartam.
Także stosuję czasem Sweetex i jakoś żyję :)
Cwierzo, cukier pozostaje cukrem, jeżeli masz tendencję do tycia to lepiej wyrzucić to ze swojej diety a jeżeli nie to życzę smacznego :)
Szacuny
11182
Napisanych postów
51935
Wiek
32 lat
Na forum
25 lat
Przeczytanych tematów
57816
To jest wlasnie ciekawe zegadnienie. Ile % cukru jest w zwyklum cukrze? Nie mam plantacji burakow cukrowych, ale wydaje mi sie ze 100%. Tak samo jest z trzcina cukrowa. Nie rozumiem czemu wiec trzcina jest bardziej slodka niz burak cukrowy? Slodzac np. kawe trzcina zjadam w takim razie mniej cukru, bo wsypuje tylko jedna lyzeczke, niz jakbym slodzil cukrem z burakow (musialbym wsypac 3).