Dlaczego częste picie wody źródlanej (do 500mg/l min.) może doprowadzić do wypłukania z organizmu składników mineralnych? Czy jest to spowodowane niską ilością minerałów w niej znajdujących się?
W jaki sposób można się pozbyć benzopirenu z liści sałaty i kapusty?
W jaki sposób można pozbyć się benzopirenu z produktów wędzonych?
WWA w jabłkach w 90% znajdują się na ich skórkach. Czy w związku z tym jabłka zawsze powinniśmy obierać?
Prawidłowy stosunek wapnia do fosforu w diecie to 1:1,2 czy 1,2:1?
W jaki sposób dwutlenek węgla zawarty w wodzie pobudza żołądek do wydzielania soków trawiennych?
Dlaczego osoby z zaburzeniami krążenia i z problemami układu oddechowego powinny unikać wód z dużą zawartością CO2?
Czy woda smakowa Tymbark jest wodą aromatyzowaną? Czy Żywiec Zdrój jest wodą aromatyzowaną?