Szacuny
0
Napisanych postów
4
Na forum
12 lat
Przeczytanych tematów
41
Witam, drodzy forumowicze prosze was o porade, bądź pomoc.
Otóż mam problem z barkiem.
Dokładnie rok temu na W-fie podczas podciąganiu na drążku bark przy podciaganiu ,poprostu wyskoczył mi z panewki kostnej.
Ból wtedy był straszliwy.
Poszedłem do lekarza (rodzinnego), powiedział że to zwykłe zwichnięcie i ból zniknie, lecz nie zniknął.
Zdarza się czasem że wyskakuje podczas treningu ,co kończy się zakończeniem treningu z powodu bólu i niemożności podnoszenia ciężaru.
Lekarz kazał łykać glukozaminę oraz smarować maścią DICLOZIAJA.
NIE POMAGA.
Ból oraz wyskakiwanie Kości naramiennej ze stawu barkowego dalej sie zdarza, z coraz większym bólem przyczym nie mogę nią ruszać.
Nie mogę wrócić do systematycznego trenowania, a lekarz rodzinny jest wg. mnie niekompetentny ,a niestety nie wiem gdzie mogę sie zgłosić o pomoc.
Prosze o porady , informacje co zrobić w tej sytuacji.
Szacuny
0
Napisanych postów
6
Na forum
12 lat
Przeczytanych tematów
95
Witam. Mialem podobny problem. Bark podczas zderzenia na boisku "wypadl i wpadł na miejsce". Najlepiej gdybys zrobil sobie usg albo rezonans zeby sprawdzic czy struktury wiezadlowe sa wporzadku. Bo skoro jest niestabilnosc, moze byc klopot. Jesli nie masz takiej mozliwosci, odczekaj pare tyg z aktywnoscia, zeby miesniówka, sciegna i daj boze wiezadla wrocily do normy tak jakby sie 'posciagaly', natepnie zacznij wzmacnia bark cwiczeniami na thera-bandzie, pilkach stabilizacyjnych itd. jesli bark wypada, masci tutaj nic nie pomoga, mozesz co najwyzej chlodzic bark, zeby poprawic ukrwienie i procesy regeneracyjne. Jesli masz jakies dodatkowe pytania, pytaj, czlowiek jest omylny i moglem o kilku kwestiach zapomniec, ale staram sie przedstawic jak ja radzilem sobie z kontuzja barku pzdr ;)
Szacuny
0
Napisanych postów
4
Na forum
12 lat
Przeczytanych tematów
41
to niemożliwe by to było nawykowe , ponieważ zaczeło się to wtedy na w-fie. Wcześniej mi sie to nie zdarzało , co więcej zdarza sie to przy gwałtownym ruchu o 360stopni, jeśli mogę tak to ująć.
Np. dziś na basenie pływałem i gdy po (żabce) stylem (motylka) przeplynąłem 5m , wyskoczył i o mało się nie podtopiłem, bo ból az promieniuje od barku wzdłuż ramienia, oraz od barku na klatkę piersiową.
Szacuny
23
Napisanych postów
412
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
13926
zrob sobie USG, zobaczysz ktora struktura poległa na placu boju. Masz nawykowe zwychniecie i z tym tematem idz do ortopedy i ... pewnie prywatnie. Mozliwe ze nie obejdzie sie bez operacji a napewno na rehab powinienies isc. Kwestia jeszcze obrąbka panewki .. czy jest cała, czy juz ją rozwaliłes na max
Szacuny
0
Napisanych postów
4
Na forum
12 lat
Przeczytanych tematów
41
Prawie ''nasrałem w zbroje'' gdy przeczytałem o tej operacji. :'-(
Dzisiejszy dzień cały na ketonalu i spaniu.
Jutro bede robił badania, zobaczymy co wykaże USG.
Szacuny
0
Napisanych postów
4
Na forum
12 lat
Przeczytanych tematów
41
Byłem dziś u lekarza i to poprostu jest skandaliczne w tym kraju na wizyte u ortopedy zapraszam na 20sierpnia. SKANDAL !
Kolejny raz przekonuje się że ten kraj niezapewni mi zaplecza lekarskiego. Pozdrawiam tych którzy zostali potraktowani tak samo jak ja czyli mieli to w dupie, mimo widząc stan pacjenta.