Szacuny
18
Napisanych postów
167
Na forum
10 lat
Przeczytanych tematów
7715
Witam!
Powoli monotonia wkrada mi się do jadłospisu, i tak się zastanawiam czy dobrym pomysłem jest włączenie do diety pomidorów z puszki albo przecieru z pomidorów w formie np. sosu do Spaghetti, mięs.
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
17764
Napisanych postów
132961
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
1464624
Sam używam passaty czy pomiodrów z puszki, jako bazę do sosów so róznych mięs, jak w skałdzie same pomidory bez jakichś sporych dziwnych dodatków to ok.
1
Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.
Szacuny
12
Napisanych postów
93
Na forum
7 lat
Przeczytanych tematów
6728
Ja robię tak- kroje, marynuje kurczaka, podsmażam go, wlewam na patelnie pomidory krojone z puszki (kupuje w biedronce), dolewam 50-100 ml soku pomidorowego, to redukuje przez 15 min, po tym czasie dodaje pokrojona mozarelle (100 gram), redukuje przez 5 minut, by ser się roztopił, to podaje z makaronem z pełnego ziarna. Jedno słowo by opisać smak tego dania, PETARDA
Szacuny
18
Napisanych postów
167
Na forum
10 lat
Przeczytanych tematów
7715
Nie pytałem o przyrządzanie potraw,i tak nigdy nie gotuję wg. przepisów tylko według zakładanego btw i tego co mam akurat w kuchni na stanie. Ale Dzięki za zainteresowanie.
Szacuny
12
Napisanych postów
93
Na forum
7 lat
Przeczytanych tematów
6728
Zawsze można uzupełnić stan kuchni tak, by znalazły się się w niej rzeczy, których wymaga przepis (ja tak robię). Wg mojej obserwacji przepisy z tego forum to w 90 procentach smaczne i zdrowe dania, na pewno przy ich pomocy można uniknąć monotoni diety.
Ale przejść obojętnie koło dania z kurczaka, sosu pomidorowego, mozareli i makaronu to... Babilon.