Właściciele oraz moderatorzy SFD.pl są zdecydowanymi przeciwnikami stosowania dopingu farmakologicznego w sporcie.
Stosowanie dopingu jest nieuczciwym i niemoralnym zachowaniem. Doping jest sztucznym, nienaturalnym sposobem
podnoszenia wydolności organizmu. Stosowanie dopingu jest zawsze niebezpieczne oraz niesie ryzyko utraty zdrowia
a nawet życia. Czym bardziej amatorskie podejście do tego zagadnienia tym większe potencjalne ryzyko.
Absolutnie nigdy nie należy stosować jakichkolwiek farmaceutyków bez konsultacji z właściwym lekarzem prowadzącym.
Dział doping służy wyłącznie wymianie informacji, a informacje zawarte w nim nigdy nie mają charakteru
instruktażowego i absolutnie jako takie nie mogą być traktowane. Wypowiedzi moderatorów jak i innych użytkowników
działu nie są wytycznymi co do sposobów i metod stosowania farmaceutyków; chyba, że dana osoba jest znana jako
lekarz właściwej specjalizacji, a jej dane zostały przez nią uczciwie podane w profilu i zweryfikowane przez
właścicieli forum. Mimo to właściciele serwisu nie ponoszą odpowiedzialności za ich doradztwo w tym zakresie (obecnie brak takich osób).
Nakłanianie do stosowania dopingu jest przestępstwem i jest postrzegane przez właścicieli portalu jako skrajnie naganne,
konsekwencją czego jest wykluczenie z grona użytkowników serwisu. Wszelkie ujawnione próby kupna lub sprzedaży
farmaceutyków za pośrednictwem forum będą z całkowitą konsekwencją eliminowane a osoby uczestniczące w procederze i
ich dane będą ujawnione organom ścigania. Uprzejmie prosimy o natychmiastowe reakcje i kontakt w przypadku napotkania na
naszym forum powyższych zjawisk i sytuacji. Pomoże nam to w zachowaniu bezpieczeństwa użytkowników oraz legalności funkcjonowania forum.
Szacuny
2
Napisanych postów
199
Na forum
13 lat
Przeczytanych tematów
2136
Siema. Jest to mój drugi cykl, wcześniej była sama meta Balkan 200tabsów. Szykuje na zime jakiś fajny cykl i kumpel mi polecił, żebym nie brał od razu nie wiadomo czego i polecił mi propa z metą. Ewentualnie winko w tabsach i mete. Co o tym sądzicie?
1. WIEK:19
2. WAGA:84
3. WZROST:188
4. WYMIARY:
-biceps:38
-klatka:110
-udo:
-talia:84
5. STAŻ NA SIŁOWNI:1rok
6. DIETA: w week bede miał to napisze
-białko:
-węglowodany:
-tłuszcz:
7. ILE I JAKIE PRZEBYTE CYKLE STERYDOWE: meta 200tab 10mg
8. TRENING: dobry ; )
9. CEL CYKLU: SILA I MASA
10. OSTATNI CYKL I ODSTĘP CZASOWY OD JEGO ZAKOŃCZENIA: 3miesiące
11. POZIOM BF%:
12. TENDENCJA DO TYCIA/CHUDNIĘCIA (typ budowy): Tycie
13. STAN ZDROWIA: OK
14. SKŁONNOŚĆ DO ŁYSIENIA LUB POROSTU OWŁOSIENIA: NIE
15. PPM (podstawowa przemiana materii):
16. WYNIKI SIŁOWE:
-klata:90
-martwy ciąg:120
-przysiad:
Pytanie brzmi, jak długo i ile czego wziąć żeby było spoko. Przypuszczam, że 100mety starczy. Ewentualnie winko w tabsach i mete. Co o tym sądzicie? I co na odblok?
dzięki za odp i pozdro!
sorry Aras84, poje*ały mi się klawisze i się pomyliłem ; p
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
106330
Napisanych postów
378364
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
1711716
zacznij od diety,wtedy masa ruszy.jak będzie potem zastój to 1-8 prop 100 mg co 2 dni 1-6 metka 30 mg week.ale dopnij diete i dopracuj trening bo wyniki są słabe.
Szacuny
2
Napisanych postów
199
Na forum
13 lat
Przeczytanych tematów
2136
jak by mógł ktoś mi wytłumaczyć co oznaczają te liczby 1-8 prop 1-6 meta? week, że mam brać co weekend czy jak? sorry ale kompletny laik jestem w tym temacie...
Szacuny
2
Napisanych postów
199
Na forum
13 lat
Przeczytanych tematów
2136
Dzisiaj otrzymałem diete i postaram się jak najszybciej do niej zastosować w 100%.
6. DIETA:
-białko: 2,9g
-węglowodany: 5,8g
-tłuszcz: 1,2g
Poczytałem też o cyklach i w poradniku pisało, że moge wziąć dece test i mete. Od października chce zrobić cykl na storm i shock + jakieś białeczko. Co o tym myślicie?
Zmieniony przez - Bad Breed w dniu 2012-09-09 16:57:47
Szacuny
2
Napisanych postów
199
Na forum
13 lat
Przeczytanych tematów
2136
właśnie jak minie tydzień na diecie to zobaczę czy trzeba coś zmieniać itd i tak cały czas, żeby nie był monotonni w posiłkach i dawkach. do tego carbo i gainer będzie więc wszystko będzie dopięte, żeby dziennie było takie zapotrzebowanie w wszystko jak być powinno ; )
Szacuny
841
Napisanych postów
13752
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
127268
Niestety do monotonii raczej musisz sie przyzwyczaić, jeśli chcesz dobrą dietę przytrzymać. Cykl taki jak Łodzianin napisał. Nie kombinuj na razie z deką.
Szacuny
2
Napisanych postów
199
Na forum
13 lat
Przeczytanych tematów
2136
może źle ująłem to słowem monotonni ; p wiadomo, jak sie chce trzymać diete to się je to samo, ale czasem jakieś zamienniki można zastosować ; ) ok, cykl z deką na razie odłożę na później i dam samą mete z teściem