Szacuny
2
Napisanych postów
194
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
5435
zaczne od poczatku..... z 5 dni temu siedze sobie i tak se ucho dotykam a tu takie zgrubione jakby jakas ropa byla w srodku i tak macam i dotykam dobra mysle moze przejdzie..... p tym macaniu takcodziennie troszke mi sie jakos to powiekszylo ...troksze zaczalem sie obawiac....to jest dokladnie tak przy zaokregleniu ucha takjakbytak z gory...czesc ucha jest grubsza dosyc to widocz ne i takie mieksze... dodam ze trenuje judo ( zapasnicy i judocy maja takie kalafiory czesto) ,, ale ja ostatnio duzo nie trenowalem i nie wiem czy mi sie to z treningow zrobilo czy jak......poradzcie cos co mam robic isc do lekrza czy zostawic i samo zejdzie czy smarowac czyms ...kurde nie bardzo chce tak miec ...no taki sport ale mzoe da sie temu cos zaradzic
Szacuny
12
Napisanych postów
1942
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
44226
witam mam taki problem wczoraj leciała mi krew z ucha a dzisaj słabo słysze na te ucho mam tez plamy czerwone na tawrzy czy ktos wie co mi jest prosze o pomoc
Szacuny
187
Napisanych postów
4965
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
40441
zeby było szybciej to ja bym najpierw poszla do rodzinnego, jesli on bedzie mial problem z okresleniem co to to dopiero wtedy do laryngologa, a tak na marginesie to do laryngologa trzeba miec skierowanie?
"Ten tylko jest wolny,
kto na wysokość wstępuje bez uciech,
a schodzi z niej bez żalu..."
Szacuny
7
Napisanych postów
794
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
14807
tak trzeba miec skierowanie które bierze sie od lekarza rodzinnego a tak na marginesie rodzinni lekarze to hu... sie znają w przypadku uszów ostatnio byłem tez z takim problemem od razu skierowanie dostalem do laryngologa rodzinni lekarze nie maja aparatury aby zajrzec do ucha i zobaczyc co sie tam dzieje...PZDR
Szacuny
187
Napisanych postów
4965
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
40441
jesli to jest gdzies na wierzchu, np w przewodzie sluchowym zew a tak wnioskuje skoro moze sobie paluszem wyczuc to rodzinny tez by zauwazył. Widocznie masz niedorozwinietego rodzinnego, ja na swojego nie moge narzekac (tfu tfu, puk puk) Na wstepne ogledziny rodzinny jest w sam raz, zreszta czytaj uwaznie co napisałam, jesli nie bedzie wiedzial co to jest to na pewno odesle do laryngologa od razu ze skierowaniem skoro jest potrzebne, wiec raczej dobrze mówie
"Ten tylko jest wolny,
kto na wysokość wstępuje bez uciech,
a schodzi z niej bez żalu..."
Szacuny
2
Napisanych postów
194
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
5435
no bylem dzis u rodzinnego skierowal mnie do laryngooga zobaczymy co ztego wyjdzie dalej......no ale obczajcie rodzinny nie wiedzial co mi moze byc i mowi do mnie ' no ale jaka moze byc tego przyczyna ' ...kurde no i sam jej tlumaczylem ze tak maj judocy...i tak ze moglo peknac cos itd. ....ale jak i sie pyta no ja tlumacze ze uszy tak sie wycieraja tak jakby i takie tam...
a jak mi juz by mieli sciagnac to czy moglbym normalnie chodzic na treningi..bo sie obawiam z emzoe mi zabronic
Szacuny
2
Napisanych postów
194
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
5435
bylem u laryngologa on mowil ze malo robil takich rzeczy i zeby mi czegos nie zrobic nei podjalsie tego i wysylala mnie gdzies do szpitlaa albo sciaganie albo jakies lezenie w szpitalu 3 dni... w koncu poszedlem do chirurga i on mi to zrobil nawet nie pytal czy chce miec ucho normalne czy co..dlaczego mi sie to stalo ... kazal mi siasc na lezance ..wzial gruba igle i z tylu ucha mi cisnal najpierw czulem ukucie a potem powoli wkladal igle coraz glebiej bolalo bardzo...potem cisnal uchem jak plastelina...bolalo bardzo podszedl do tego bez zadnego wyczucia..... jakm yslicie dlaczego z tylu nakul....i minelo juzj 3 dni i niby niemam tej ropy ale zostalo mi takie zgrubienie mam isc jeszcze raz do kontroli i jak msylicie z niknie mi to czy bedzie raz jeszcze sciagane...bo mam takie grubsze jkaby puste ale chyba powoli sie zbiera...