SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Oksycholesterol oraz J/NJ

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: ,

Ilość wyświetleń tematu: 1028

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 11 Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 490
1. Ponoć jeśli poddaję obróbce termicznej (np. gotowaniu, smażeniu, pieczeniu) mięso/podroby/rybę/tłuszcz/jajko cholesterol w nim zawarty zamienia się w oksycholesterol uszkadzający tętnice. Czy to prawda ? Czy więc potrawy obrobione termicznie są szkodliwe ? Chodzi o sytuacje kiedy ktoś jest na low-carb i spożywa dużo tłuszczu.
2. Na czym dokładniej polega J/NJ? Na forum można znaleźć tylko szczątkowe informacje.
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 426 Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 3632
bo niestety nikt nie zrobił jeszcze przewodnika po tym :)

jest to bardziej liberalna wersja diet IF, przykładowo: http://ruskiniedzwiedz.wordpress.com/2011/03/26/przewodnik-po-leangains/ opiewa akurat na pomyśle 16 godzin postu / 8 godzin jedzenia

a J/NJ jest bardziej liberalne w sensie że raz może być to 14/10, raz 18/6 czy 20 godzin głodówki na 4 jedzenie. możliwości od 12 do 20 godzin postu, bo 12 daje już jakotakie efekty.


Zmieniony przez - cykloop w dniu 2011-06-12 15:38:09

Google: Przewodnik po Leangains

wszystko na temat diet przerywanej głodówki.

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Błędy w diecie

Następny temat

redukcja

WHEY premium