SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Objawy niskiego testosteronu mam

temat działu:

Zdrowie i Uroda

słowa kluczowe: , ,

Ilość wyświetleń tematu: 1202

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 4 Napisanych postów 226 Wiek 8 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 2891
Wiek 24 lata, ciągla apatia, zmeczenie, slabe libido.
W tamty roku zrobilem 3 badanie testosteronu w przychodni, wszystkie wyszly przy dolnej granicy. Kilka miechow temu udalem sie do endokrynologa i zrobilem wiecej badan.

O to wyniki badan, prosze o opinie:

TSH 3,9 (0,3-4,9)
FT4 1,08 (0,7-1,48)
FSH 0,69 (0,95-11,95)
LH 2,42 (1,14-8,75)
Testosteron 518,50 (166-877)
Kortyzol 11,79ug/dl

Jak widac tesc w miare dobrze o dziwo wyszedł tylko to FSH zaniskie. Prosze o porade co dalej z tym robic, czy isc do innego endokrynologa? Ten powiedzial, ze tesc ok i jesli gole sie regularnie to wszystko jest wporzadku.
Jutro bede mial wyniki wolnego testo
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

Wyjątkowo przepyszny zestaw!

Zgarnij 3X NUTLOVE 500 w MEGA niskiej cenie!

KUP TERAZ
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 10867 Napisanych postów 49611 Wiek 27 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 57816
Napisz jak wyszedł wolny testosteron.
Brałeś sterydy?

Zmieniony przez - BlackCamel w dniu 2011-09-21 07:43:49
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 4 Napisanych postów 226 Wiek 8 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 2891
Zmieniony przez - AlfredOne w dniu 2011-09-21 16:05:23
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 4 Napisanych postów 226 Wiek 8 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 2891
nie brałem. Wolny test wyszedł 500 {277-980]} nmol/L
Czyl;i wychodzi na to, ze calkowity mam za niski
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

cisnienie krwi

Następny temat

Bolacy przyczep barkowy

nutlove nowy