Chciałbym zacząć ćwiczyć, lecz ćwiczenia siłowe to nie dla mnie, zbyt duży wysiłek (psychiczny, fizyczny), monotonnia - a mam zaledwie 52kg przy 174cm (jak widać, ocieram się o anoreksje). Myśle o jakichś lekkich ćwiczonkach, abym w okresie 3 lub 4 miesięcy (czy to realny czas??) osiąnąć wagę około 58kg, a w perspektywie do końca roku 63 kg, z jak najmniejszą ilością dodatkowego tłuszczu oczywiście.
Teorie dot. odżywiania mam opanowaną, ale jest ona raczej dostosowana dla kulturystów.
Chciałem sie spytać, jakie ćwiczenia i proporcje w diecie dla chudzielca, aby nabrać masy?
Ile czasu zajmuje zbudowanie 1 kg tkanki mięśniowej?
Już sie kiedyś spotkałem z pytaniem, czy możliwe jest zdobycie mięśni bez dodatkowych ćwiczeń poza zwykłym wysiłkiem podczas normalnego rozkładu dnia, ale nieznalazłem odpowiedzi na te pytanie, czy to możliwe??
Teorie dot. odżywiania mam opanowaną, ale jest ona raczej dostosowana dla kulturystów.
Chciałem sie spytać, jakie ćwiczenia i proporcje w diecie dla chudzielca, aby nabrać masy?
Ile czasu zajmuje zbudowanie 1 kg tkanki mięśniowej?
Już sie kiedyś spotkałem z pytaniem, czy możliwe jest zdobycie mięśni bez dodatkowych ćwiczeń poza zwykłym wysiłkiem podczas normalnego rozkładu dnia, ale nieznalazłem odpowiedzi na te pytanie, czy to możliwe??
Krzysztof Piekarz
.
-