WIOSENNE PROMO! Sprawdź rabaty do 90%
SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne Forum

Mięśnie skroniowe

temat działu:

Zdrowie i Uroda

słowa kluczowe: ,

Ilość wyświetleń tematu: 217

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 102 Wiek 32 lat Na forum 9 lat Przeczytanych tematów 3698
Witam.
Mam lekko powiększone mięśnie skroniowe, szczególnie przy otwieraniu szczęki w okolicy skroni po dwóch stronach widać wypuklenie.
Dodam, że wszystko zaczęło się od stosowania anabolików, więc to jest zapewne powód. Aktualnie zacząłem po latach przerwy znów korzystać z nich no i lekko widać znów większe napiecie, a przy otwieraniu szczęki już jeszcze większe.
Czy jest jakiś sposób aby zmniejszyć mięśnie skroniowe ? Lub zminimalizować napięcie ?
Co byście mogli polecić ? Słyszałem, że wstrzyknięcie kwasu/botoksu niweluje powiększenie mięśni skroni, lecz czy jest to prawda ? Oraz czy tylko taki sposób jest na to ?
Pozdrawiam
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Szacuny 6427 Napisanych postów 79124 Wiek 41 lat Na forum 22 lat Przeczytanych tematów 773752
Nie wydaje mi się, żeby stosowanie środków dopingujących było tutaj powodem samoistnego wzrostu mięśni w takim miejscu. Widoczne masz taki układ ich budowy i predyspozycje ku rozrostowi. Nie pozostaje w takiej sytuacji nic innego, jak wybrać się do fizjoterapeuty i regularnie odwiedzając go, pracować manualnie nad pospinanymi mięśniami, oraz wykorzystać od niego ćwiczenia specjalistyczne w tym kierunku. Można również, wcześniej wybrać się do stomatologa, który zoabczy jak to wygląda i ewentualnie również coś zaleci.

Moderator działu Odżywianie

Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Aplikacja do diety

Następny temat

Ból nadgarstka - porady

electro
Polecane artykuły