SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Kurczak,gyros...trudne sprawy - spam nie tylko od zabawy!

temat działu:

Kuchnia SFD

słowa kluczowe: , , , , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 104868

Nowy temat Temat Zamknięty
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 1158 Napisanych postów 95001 Wiek 34 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 375707
Nie wiem kto to zrobił, ale wiem ze ja to zrobię
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Specjalista
Szacuny 57 Napisanych postów 14080 Wiek 35 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 56924
Zrób i wstaw zdjęcie to się porówna
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Specjalista
Szacuny 57 Napisanych postów 14080 Wiek 35 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 56924
A to z ostatniego zdiecie co to?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 1158 Napisanych postów 95001 Wiek 34 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 375707
Wołowina w winie
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Specjalista
Szacuny 57 Napisanych postów 14080 Wiek 35 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 56924
Boczus i pieczarki tez tam widać
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
lodzianin1 Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 94953 Napisanych postów 364938 Wiek 48 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 1670523
i na oboad znowu kurak z grilla będzie

treningi,suplementacja,odblokowanie [email protected]

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 1158 Napisanych postów 95001 Wiek 34 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 375707
Trochę roboty jest przy tym




ETAP I – marynowanie

1 butelka (750ml) czerwonego wytrawnego wina
1 kg wołowiny na gulasz, pokrojonej w dużą kostkę 5x5cm
1 duża marchewka, w kawałkach
1 duża cebula, w kawałkach
2 łodygi selera naciowego, w kawałkach
4 ząbki czosnku
bouquet garni: tymianek, natka pietruszki, liść laurowy


ETAP II – gotowanie

wołowina, razem z marynatą i warzywami
1-2 łyżki oleju do smażenia
3 łyżki mąki, zrumienionej na złoto na suchej patelni
sól i pieprz, do smaku
1 litr bulionu wołowego, z kurczak




ETAP III – wykańczanie

150 g boczku wędzonego (3-4 grubsze plastry, pokrojone w kwadraty)
1 duża marchewka, pokrojona w grube słupki
10 niedużych pieczarek, przekrojonych na połówki
10 szalotek, obranych
2 łodygi selera naciowego, pokrojonego na 5 cm kawałki
sól, do smaku
1-2 łyżki natki pietruszki, posiekanej
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 1158 Napisanych postów 95001 Wiek 34 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 375707
Mam nieodparta chęć na jakieś skrzydełka miodowomusztsrdowe pieczone
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
lodzianin1 Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 94953 Napisanych postów 364938 Wiek 48 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 1670523
ale wołowinka to szok

treningi,suplementacja,odblokowanie [email protected]

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Specjalista
Szacuny 57 Napisanych postów 14080 Wiek 35 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 56924
Siema szefie

Roboty w cholerę, dzień w kuchni cały
Nowy temat Temat Zamknięty
Poprzedni temat

Weekendowe konkursy z kuchnią SFD-Maj 2015 wyniki

Następny temat

Lekkie kotleciki z wędzonej makreli z suszonymi pomidorami i a'la sosem tatarskim

forma lato