Mam kilka mniej lub bardziej istotnych pytan co do prowadzenia treningu na MASE oto one :
1) Ile czasu powinna zajmowac przerwa miedzy seriami ???(jedni mowia ponad 2 minuty a jedni ze mniej niz 1 minuta , co jestprawda??????)
2) Cwicze 3 x tydzien po 2 partiee miesni dziennie. Ile cwiczen na kazda partie?? 2,3,4 ??
3)Nie bralem nigdy zadnych supli (poza bialkiem ) czy warto "dorwac" kreatyne??
4) Wykonuje cwiczenia mniejszym ciezarem ale robie je technicznie nazwijmy to "poprawnie" czyli dynamiczne wyciskanie wolne opuszczanie ale znajomi sie smieja ze lepiej wziasc wieksze "ciezarki" i jechac ile wlezie byle by szlo. Technika odgrywa role bo wydaje mi sie ze tak , ale moze sie myle ??
5) Moj plan treningowy:
PN
-klata (plaska/gora/dol/plaska/gora/dol)
-triceps 3 cwiczenia
SR
-barki 3 cw.
-plecy 3 cw
PT
-biceps 3 cw
-nogi ( uda 2 cw + lydki 2 cw)
6) Jak jest lepiej robic serie ??
Tzn np: 3 serie gdzie 1 seria np: 12 powt 60%max
2 seria np: 10 powt 70%max
3 seria np: 8 powt 80% max
Chodzi o to czy lepiej zmniejszac il. powtorzen jednoczesnie zwiekszajac ciezar czy leiej utrzymywac stala liczbe powt. zwiekszajac ciezar???
7) Ile powt. najlepiej robic na mase?? Od np 12/10/8/6 czy 10/8/6 ???
8) CZy pas przeciwprzepuklinowy jest potzrebny ???
No to by bylo na tyle (mderatorzy mnie zabija ;) )
1) Ile czasu powinna zajmowac przerwa miedzy seriami ???(jedni mowia ponad 2 minuty a jedni ze mniej niz 1 minuta , co jestprawda??????)
2) Cwicze 3 x tydzien po 2 partiee miesni dziennie. Ile cwiczen na kazda partie?? 2,3,4 ??
3)Nie bralem nigdy zadnych supli (poza bialkiem ) czy warto "dorwac" kreatyne??
4) Wykonuje cwiczenia mniejszym ciezarem ale robie je technicznie nazwijmy to "poprawnie" czyli dynamiczne wyciskanie wolne opuszczanie ale znajomi sie smieja ze lepiej wziasc wieksze "ciezarki" i jechac ile wlezie byle by szlo. Technika odgrywa role bo wydaje mi sie ze tak , ale moze sie myle ??
5) Moj plan treningowy:
PN
-klata (plaska/gora/dol/plaska/gora/dol)
-triceps 3 cwiczenia
SR
-barki 3 cw.
-plecy 3 cw
PT
-biceps 3 cw
-nogi ( uda 2 cw + lydki 2 cw)
6) Jak jest lepiej robic serie ??
Tzn np: 3 serie gdzie 1 seria np: 12 powt 60%max
2 seria np: 10 powt 70%max
3 seria np: 8 powt 80% max
Chodzi o to czy lepiej zmniejszac il. powtorzen jednoczesnie zwiekszajac ciezar czy leiej utrzymywac stala liczbe powt. zwiekszajac ciezar???
7) Ile powt. najlepiej robic na mase?? Od np 12/10/8/6 czy 10/8/6 ???
8) CZy pas przeciwprzepuklinowy jest potzrebny ???
No to by bylo na tyle (mderatorzy mnie zabija ;) )
Trening czyni mistrza!