Pozdrawiam.
...
Napisał(a)
Witam ! Czy ktoś mógłby zcharakteryzować ten odłam Kyokushin, czym on się różni od innych odłamów, np: Kyokushinkaikan , Shinkyokushinkai.
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź
...
Najnowsza odpowiedź. Aktualizacja:
6-7 jest seminarium Kyokushin Sei-Budokai w Łasku koło Łodzi prowadzi Leonardo Voinescu 8 dan Budokai ,4 dan Judo oraz Jan Sznejder 4 dan Budokai walczył w The Hokuto-ki KUDO World Championship w Japoni seminarium jest otwarte dla osób z innych organizacji , informacje bliższe w dziale kontakt www.budokai.org.pl śmiało możecie wpaść na te seminarium klub który ja prowadze jest z innej organizacji Kyokusdhin.
...
Napisał(a)
Poza knock down walczą wg zasad K1 i MMA, poza tym mają konkurencję 3 rundową (knock down, k1, mma). Bardzo mało kata i dopiero od brązowego pasa wzwyż.
"The wise win before the fight, while the ignorant fight to win."
...
Napisał(a)
Słyszałem , że w KK Budokai jest większy nacisk na ręce . To prawda ?
...
Napisał(a)
http://www.budokai.com.pl - o ten szczep chodzi?
Przewaga Budokai
Kyokushin BudoKai to system walki, w którym oprócz zasad Knock Down mozna walczyć w K1 i MMA, które są składową stylu. System Kyokushin BudoKai legalnie używając emblematów Kyokushin i mając fundament Kyokushin Karate wychodzi naprzeciw nowym trendom swiatowym. Ograniczona ilość kata ( tylko dla brazowych i czarnych pasów), uderzenia w głowę i pełna walka w parterze powoduje zmianę systemu szkolenia i zasad egzaminowania. Jednoczesnie ludzie, którzy wolą stare Kyokushin równiez się tu odnajdą.
IBK jest olbrzymią organizacją światową, co miesiąc odbywają się międzynarodowe imprezy- turnieje i szkolenia, na których można bardzo wiele się nauczyć.
Kaicho Bluming posiada 10 dan Kyokushin oraz 9 dan Judo i stopnie nadawane są według światowych standartów. Przy odpowiedniej pracy zawodników czy trenerów nie ma miejsca na zatrzymywanie stopni i hamowania rozwoju klubów oraz organizacji.
W Polsce odbywają się zawody dla dzieci, juniorów i seniorów wg światowych norm. nie ma tu miejsca na klicker, semi- czy lightcontact.
Zmieniony przez - MarKosTSD w dniu 2009-12-26 19:11:43
Przewaga Budokai
Kyokushin BudoKai to system walki, w którym oprócz zasad Knock Down mozna walczyć w K1 i MMA, które są składową stylu. System Kyokushin BudoKai legalnie używając emblematów Kyokushin i mając fundament Kyokushin Karate wychodzi naprzeciw nowym trendom swiatowym. Ograniczona ilość kata ( tylko dla brazowych i czarnych pasów), uderzenia w głowę i pełna walka w parterze powoduje zmianę systemu szkolenia i zasad egzaminowania. Jednoczesnie ludzie, którzy wolą stare Kyokushin równiez się tu odnajdą.
IBK jest olbrzymią organizacją światową, co miesiąc odbywają się międzynarodowe imprezy- turnieje i szkolenia, na których można bardzo wiele się nauczyć.
Kaicho Bluming posiada 10 dan Kyokushin oraz 9 dan Judo i stopnie nadawane są według światowych standartów. Przy odpowiedniej pracy zawodników czy trenerów nie ma miejsca na zatrzymywanie stopni i hamowania rozwoju klubów oraz organizacji.
W Polsce odbywają się zawody dla dzieci, juniorów i seniorów wg światowych norm. nie ma tu miejsca na klicker, semi- czy lightcontact.
Zmieniony przez - MarKosTSD w dniu 2009-12-26 19:11:43
...
Napisał(a)
A jaka jest wasza opinia o tym karate ?
Dzięki za odpowiedzi, macie sogi.
Dzięki za odpowiedzi, macie sogi.
...
Napisał(a)
Małe wyjaśnienie (bo dostałem pytanie od kolegi co mam na myśli) pisząc słowo "szczep" - w obliczu mnogości różnych organizacji SW na świecie używam tego określenia jako wyraz mnogości, i bynajmniej nie w kontekście obraźliwym (wobec TSD też to stosuję), to jest tylko żartobliwe, może trochę ironiczne, określenie dla różności i mnogości różnych odnóg stylowych.
Co do Budokai - Tomek (szef organizacji w PL) dzwoni do mnie z propozycjami udziału w zawodach, seminariach a nawet z propozycją współpracy. Dotychczas nie skusiłem się i nic nie zanosi się na to. Odstręczają mnie jakieś tam duże opłaty za egzaminy, seminaria (z tego co widzę coś tam jest chyba nawet obowiązkowa), no i chyba filozofia stylu - na wyżej wspomnianej stronie jest napisane, że nie ma u nich miejsca dla light i semi contactowców, ja nie jestem, aż taki radykalny i nie lubię takich skrajnych opinii, zresztą ja lubię semi i light
To że nie ma form i dla niższy pasów to spoko, ale jakoś nie wierzę w style, które mają reklamują się jako najtwardsze, które produkują twardzieli.
Zmieniony przez - MarKosTSD w dniu 2009-12-27 18:54:41
Co do Budokai - Tomek (szef organizacji w PL) dzwoni do mnie z propozycjami udziału w zawodach, seminariach a nawet z propozycją współpracy. Dotychczas nie skusiłem się i nic nie zanosi się na to. Odstręczają mnie jakieś tam duże opłaty za egzaminy, seminaria (z tego co widzę coś tam jest chyba nawet obowiązkowa), no i chyba filozofia stylu - na wyżej wspomnianej stronie jest napisane, że nie ma u nich miejsca dla light i semi contactowców, ja nie jestem, aż taki radykalny i nie lubię takich skrajnych opinii, zresztą ja lubię semi i light

Zmieniony przez - MarKosTSD w dniu 2009-12-27 18:54:41
...
Napisał(a)
Ta Shihan Tomek czesto dzwoni:) do różnych Ludzi
NO TRESPASSING! Violators will be shot. Survivors will be shot again !
Jeżdzisz Mitsubishi zajrzyj http://forum.mitsumaniaki.pl/
karate w Lightwater Surrey www.shinaidokarate.com
...
Napisał(a)
Kogo to moje oczy widzą
Witamy po przerwie, Jacku 

http://www.bushido24.pl
Masz pytania dotyczące sztuk walki? Przeczytaj FAQ:
http://www.sfd.pl/PRZECZYTAJ_ZANIM_ZAŁOŻYSZ_NOWY_TEMAT.-t406577.html
...
Napisał(a)
Tak Jacku, dobrze powiedziane
Cavior on tu cały czas jest (to właśnie Jacek zbulwersował się na ten "szczep", że to takie nieeleganckie
)

...
Napisał(a)
No nic dziwnego, że wydzwania po ludziach, namnożyło się ostatnio tych organizacji a ciężko budować prestiż i potęgę
przy deficycie zawodników na imprezach...

"The wise win before the fight, while the ignorant fight to win."
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!