Szacuny
1
Napisanych postów
87
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
610
Wiecie że jazda rowerem po chodniku jest zabroniona właśnie się o tym dowiedziełem jazda rowerem po chodniku może kosztować 50 zł (jeśli cie złapią) paranoja moim zdaniem jeżeli ktoś jest nie pełnoletni i nie posiada karty rowerowej to co ma jeździć po ulicy żeby dostać mandat za jazde bez karty ja dzisiaj nie dostałem mandatu ale prawo jest zryte
Szacuny
8
Napisanych postów
1495
Na forum
23 lat
Przeczytanych tematów
17155
Prawo jest dobre, ja bym nogi łamał baranom pędzącym 50 km/h po chodniku.
Są historie cichej dobroci i przyjaźni. Tworzą je mali zwyczajni ludzie.
Cisza jest urodzajnym ogrodem, płodną ziemią, na której rodzi się przeogromne słowo.
Szacuny
30
Napisanych postów
1465
Na forum
22 lat
Przeczytanych tematów
5238
Jak masz 18 lat to nie potrzebujesz karty rowerowej, więc żadna to wymówka dla ciebie.
Sam byłem świadkiem jak lepili mantady za jazdę przez zeby. Przez zebry można rower tylko prowadzić (jak jedziesz chodnikiem).
Przejeżdżać można tylko jak się jedzie chodnikiem.
Przepis o tym że chodnikiem nie mozna jeździc jest dobry w Holandi czy Niemczech - ale nie w Polsce. Kilka km ścieżek na krzyż i jak tu jeżdzić?
Tylko drogami, ale wiadomo jak kierowcy nas traktują, mimo że mamy takie same prawa - bo w końcu 90% samochodów i tak wozi tylko 1 osobę, kierowce.
Wyciąg z regulaminu :
Ptk.4 - "wortal" ma zawsze racje Nie klikaj http://wortal.prv.pl
Szacuny
1
Napisanych postów
87
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
610
wiem że jak się ma 18 lat to nie jest wymówka ale napisałem że co ma zrobić osoba niepełnoletnia bez karty rowerowej ja jestem niepełnoletni ale karte mam
Szacuny
0
Napisanych postów
44
Na forum
20 lat
Przeczytanych tematów
341
mi jazda po chodniku tydzien temu zakonczyla tym ze wpadlem pod autkoo , bo kierowca frajer nie wlaczyl migacza i skrecal i bach . naszczescie mi sie nic nie stalo :) rowerkowi tesh . nie jezdzicie po chodnikuu ja juhs nie jezdze
Szacuny
8
Napisanych postów
1495
Na forum
23 lat
Przeczytanych tematów
17155
Foreight:
Nie ma się czym chwalić, co zrobisz jak nagle wejdzie pod koła małe dziecko, czy osoba starsza, zaraz zaraz, przecież napiszesz, że jeździsz bardzo ostrożnie i uważasz na wszystkich, ale mimo to nie chciałbym być w Twojej skórze, gdy dojdzie do wypadku.
Są historie cichej dobroci i przyjaźni. Tworzą je mali zwyczajni ludzie.
Cisza jest urodzajnym ogrodem, płodną ziemią, na której rodzi się przeogromne słowo.
Szacuny
1
Napisanych postów
87
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
610
no chyba też przestane jeździć po chodzniku ale czasemi się nie da tak jak dzisiaj centrum miasta prawie a ja miałem jechać uliczką pod prąd?? no to wolałem po chodniku i tak źle i tak źle
Szacuny
11182
Napisanych postów
51935
Na forum
25 lat
Przeczytanych tematów
57816
Nie Amator:
staram sie uwazac na takie osoby, a jeszcze nikogo nie potrocilem no moze pare osob ciezko wystraszylem , kumplowi jakies dziecko wlozylo reke w szprychy a on jechal tak z 15-20km po chodniku, ale nikomu sie nic nie stalo - na szczescie
Szacuny
1
Napisanych postów
87
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
610
ja pare razy szlałem po chodniku w centrum to jest jazda ludzie bulwersa lapia kiedys bym jakies klijetki walna tylnim kolem jak wchodzilem w zakret z poslizgiem milimetrami mialem farta