Pare lat temu kupilem sobie rowerek... standardowy goral ze standardowym siodelkiem i wszystko byloby OK gdybym nie zaczal jezdzic na dluzsze trasy, ktore wymagały odemnie duzego wysilku. Wiadomo duza predkość + dlugi dystans = zmeczenie. Wtedy sie okazalo ze moje siedzisko jest do bani i postanowilem zmienic. Wydalem 35 zetka, malo czy duzo nie wiem. Wydawalo mi sie ze bedzie ok bo takie fajne z wyszywanymi motywami. Niestety okazalo sie ze i to jest do niczego, bo tak jak mi obciera siedzenie to pomylka az odechciewa sie jezdzic.
I stad moje pytanie chce kupic jeszcze jedno, bylem ostatnio w sklepie widzialem rozne rodzaje i zwatpilem. Sa jakies z silikonem na srodku jakies z dziura profilowane itd.
Moze polecicie mi jakies. Jestem amatorem, ale staram sie jezdzic "wyczynowo" na dosc dlugich dystansas, wiec odpowiedni ksztalt i wygoda jest mi niezbedna. Bede bardzo wdzieczy o wszelkie podpowiedzi, fotki tez mile widziane.
pozdrawiam
I stad moje pytanie chce kupic jeszcze jedno, bylem ostatnio w sklepie widzialem rozne rodzaje i zwatpilem. Sa jakies z silikonem na srodku jakies z dziura profilowane itd.
Moze polecicie mi jakies. Jestem amatorem, ale staram sie jezdzic "wyczynowo" na dosc dlugich dystansas, wiec odpowiedni ksztalt i wygoda jest mi niezbedna. Bede bardzo wdzieczy o wszelkie podpowiedzi, fotki tez mile widziane.
pozdrawiam
be strong...