Właściciele oraz moderatorzy SFD.pl są zdecydowanymi przeciwnikami stosowania dopingu farmakologicznego w sporcie.
Stosowanie dopingu jest nieuczciwym i niemoralnym zachowaniem. Doping jest sztucznym, nienaturalnym sposobem
podnoszenia wydolności organizmu. Stosowanie dopingu jest zawsze niebezpieczne oraz niesie ryzyko utraty zdrowia
a nawet życia. Czym bardziej amatorskie podejście do tego zagadnienia tym większe potencjalne ryzyko.
Absolutnie nigdy nie należy stosować jakichkolwiek farmaceutyków bez konsultacji z właściwym lekarzem prowadzącym.
Dział doping służy wyłącznie wymianie informacji, a informacje zawarte w nim nigdy nie mają charakteru
instruktażowego i absolutnie jako takie nie mogą być traktowane. Wypowiedzi moderatorów jak i innych użytkowników
działu nie są wytycznymi co do sposobów i metod stosowania farmaceutyków; chyba, że dana osoba jest znana jako
lekarz właściwej specjalizacji, a jej dane zostały przez nią uczciwie podane w profilu i zweryfikowane przez
właścicieli forum. Mimo to właściciele serwisu nie ponoszą odpowiedzialności za ich doradztwo w tym zakresie (obecnie brak takich osób).
Nakłanianie do stosowania dopingu jest przestępstwem i jest postrzegane przez właścicieli portalu jako skrajnie naganne,
konsekwencją czego jest wykluczenie z grona użytkowników serwisu. Wszelkie ujawnione próby kupna lub sprzedaży
farmaceutyków za pośrednictwem forum będą z całkowitą konsekwencją eliminowane a osoby uczestniczące w procederze i
ich dane będą ujawnione organom ścigania. Uprzejmie prosimy o natychmiastowe reakcje i kontakt w przypadku napotkania na
naszym forum powyższych zjawisk i sytuacji. Pomoże nam to w zachowaniu bezpieczeństwa użytkowników oraz legalności funkcjonowania forum.
Szacuny
7
Napisanych postów
362
Na forum
20 lat
Przeczytanych tematów
38430
. WIEK: 29
2. WAGA: 95
3. WZROST: 188
4. WYMIARY:
-biceps: 45
-klatka: 124
-udo: 66
-talia: 87
5. STAŻ NA SIŁOWNI: 15 lat
6. DIETA:
-białko: 3g
-węglowodany: 3,5g
-tłuszcz: 1g
7. ILE I JAKIE PRZEBYTE CYKLE STERYDOWE: 3 lata OFF, aktualnie test cyp + deca + tura
8. TRENING: PUSH PULL, co 12 tyg. zmiana planu
9. CEL CYKLU: budowa masy mięśniowej
10. OSTATNI CYKL I ODSTĘP CZASOWY OD JEGO ZAKOŃCZENIA: 3 lata OFF, wcześniej test enan.(okresowo meta, masteron, wino) 15 miesięcy
11. POZIOM BF%: 12
12. TENDENCJA DO TYCIA/CHUDNIĘCIA (typ budowy): do tycia
13. STAN ZDROWIA: b.dobry
14. SKŁONNOŚĆ DO ŁYSIENIA LUB POROSTU OWŁOSIENIA: do owłosienia
15. PPM (podstawowa przemiana materii): 2100kcal
16. WYNIKI SIŁOWE:
-klata: 180x1 szeroki chwyt
-martwy ciąg: 200x5 sumo
-przysiad: 150 x 12 high bar
HCG, co 4 tygodnie, 5000j, podzielone na 2 dawki co 3 dni., kontrola estradiolu i prolaktyny, prolaktyna w widełkach(cabaser), estro nieco powyżej normy
Kończę właśnie dece, chciałem przejść na bolda, ale po analizie plusów i minusów(głównie ubijanie estro i hematokryt) zrezygnuje. Czy mogę dalej ciągnąć dece, czy ponad 20 tyg na nadrolonie będzie za długo? Myślałem, o 12 tygodniach jeszcze, ewentualnie zmiana Deki Na NPP 100mg/e2d, i cypio podbić do 250mg/e2d. Co myślicie? leciał ktoś tyle nandro. Ogólnie to mój pierwszy kontakt z decą, podoba mi się, samopoczucie dobre, jak hormony w normie(na początku prolke wybiło do 680 przy normie do 300)
Szacuny
1109
Napisanych postów
1582
Na forum
4 lata
Przeczytanych tematów
7060
ja tam co nie lece samopoczucie caly rok takie samo. bez znaczenia czy e2 w podlodze czy 4x norma, czy prolka w podlodze czy 4x norma, bo i tak sie zdarzalo. chyba genetycznie jestem predysponowany do nieodczuwania zmian w samopoczuciu bez znaczenia na wszystko. nawet jak wiele lat temu chodzilem z testem w podlodze przez miesiac to dowiedzialem sie o tym dopiero po badaniu krwi, bo czulem sie jak mlody Bog na cyklu.
Szacuny
1109
Napisanych postów
1582
Na forum
4 lata
Przeczytanych tematów
7060
nie ma czegos takiego jak limit czasu. limitem czasu moze byc zdrowie, zdrowy rozsadek, ogolne samopoczucie na danym srodku. jezeli wszystko jest ok to nie widze powodu dla ktorego mialbys schodzic z nandro.
Szacuny
7
Napisanych postów
362
Na forum
20 lat
Przeczytanych tematów
38430
Zmieniłem tylko estr na króki NPP, dawka 100mg pn/śrd/pt, po 8 tyg podbicie na 150mg pn/śrd/pt. Będzie dobrze? deke leciałem 250mg/e3d co daje ~580mg/week
Szacuny
7
Napisanych postów
362
Na forum
20 lat
Przeczytanych tematów
38430
Jeszcze jedno pytanie, warto dorzucić masteron do deki i testa w cyklu masowym? okres budowania masy, kalorie do 4800/dzień, więc delikatnie podlewa, rozmiary do przodu, widać spadek definicji. Biłem mastera na redukcji, poprawiał gęstość umięśnienia znacznie, ale był bf niski i deficyt, teraz nie wiem czy on cokolwiek zmieni w sylwetce. Druga sprawa, czytałem gdzieś, że ma wpływ na obniżenie prolaktyny przy nandro