SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Jaglak na orzechowo kokosowym spodzie by boska_mlc

temat działu:

Kuchnia SFD

słowa kluczowe: , , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 1048

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 4940 Napisanych postów 21619 Wiek 35 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 93517
Jaglak na orzechowo kokosowym spodzie by boska_mlc





Składniki:

Spód:
-75g nerkowców
-60g wiórków kokosowych
-50g płatków owsianych
-100g daktyli

Masa:
-200g suchej kaszy jaglanej
-600g dowolnego mleka
-słodzik
-20g masła orzechowego

Polewa:
-40g oleju kokosowego
-30g ciemnego kakao
-słodzik

Przygotowanie

Daktyle zalewamy wrzątkiem i moczymy ok. 40 min. Po tym czasie miksujemy jem z pozostałymi składnikami na spód. Powstałą masą wykładamy dokładnie spód tortownicy i wstawiamy ją do lodówki.
Kasze jaglaną gotujemy na mleku ze słodzikiem do momentu aż kasza będzie miękka i "wypije" całe mleko. Po ugotowaniu dodajemy masło orzechowe i blendujemy całość na gładką masę i odstawiamy do ostygnięcia. Wystudzoną masę wykładamy na przygotowany spód.
Olej kokosowy roztapiamy i łączymy z kakao i słodzikiem. Polewamy nasze ciasto. Można udekorować płatkami migdałów Wstawiamy do lodówki na min. godzinę. (polewa po zastygnięciu chrupie jak magnum )

Makro dla całego ciasta ok: 3200 kcal . B:100 W:305 T:176








2

Malinowy blog kulinarny - od str. 60 keto szama http://www.sfd.pl/[BLOG]_Cud,miód_i_MALINA_-t1082118.html 

Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Naleśnikowy przekładaniec z polewą czekoladową by TheMateusz997

Następny temat

Pomysł na ciasto low fat z masą krówkową.

WHEY premium