Mam małe pytanko. Otóż pracuję w nocy (w dzień również) i zjadam wówczas normalne posiłki, prawie zawsze tuńczyk, dwa razy ser biały i nad ranem zazwyczaj jajka. Moje zapotrzebowanie to 2900 kcal i tu właśnie pojawia się problem... W dniu, w którym idę do pracy na noc spożywam (łącznie z nocą, czyli już częścia następnego dnia), do momentu położenia się spać, 8 posiłków. Nie wiem jak rozdzielić to zapotrzebowanie na posiłki. Czy w dniu w którym idę na noc spożywać (łącznie z posiłkiem o północy-o tej godzinie jadam) posiłki które w sumie dostarczają mi tyle kalorii, a po północy (jeszcze 2 posiłki w pracy) zacząć liczyć kalorie od nowa? Czyli w uproszczeniu kalorie rozdzielać na doby, od 0:01 do 24:00 2900 kcal?? Czy rozdzielać w zależności od innych czynników, takich jak np. praca?? Jeśli potrzebne są dodatkowe informacje to proszę pytać, nr gg: 6985094, email: [email protected]. Dodam iż ćwiczę od niedawna, jestem typowym ektomorfikiem, 21 lat, 186 cm, 70 kg. Z góry dziękuje za pomoc i pozdrawiam!!
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź
...
Napisał(a)
ale chyba sypiasz czasami??
w dzień normalnie funkcjonujesz i jesz.
idziesz na noc do pracy, jesz normalnie, jak w dzień.
przychodzisz rano do domu, idziesz spać.
wstajesz, jesz, idziesz do pracy, jesz, wracasz i śpisz.
w dzień normalnie funkcjonujesz i jesz.
idziesz na noc do pracy, jesz normalnie, jak w dzień.
przychodzisz rano do domu, idziesz spać.
wstajesz, jesz, idziesz do pracy, jesz, wracasz i śpisz.
"Jak kraść, to miliony.
Jak ruchać, to księżniczki"
...
Napisał(a)
No śpię, śpię, nie tyle ile bym chciał, ale śpię. Rano, gdy wracam z pracy jem jeszcze raz. No właśnie jadam w nocy normalnie, tylko powiedzcie mi ile energi w % z ogólnego zapotrzebowania mają mi dostarczać poszczególne posiłki. Czy liczyć zapotrzebowanie od momentu wstania do momentu pójścia spać zawsze na 2900? Wiecie o co mi chodzi wiec jeśli mozecie to pomóżcie. :/
...
Napisał(a)
tak. od wstania do spania kolejnego.
najwięcej kcal powinny mieć posiłki okołotreningowe (jeśli trenujesz) i śniadanie (posiłek po wstaniu).
najwięcej kcal powinny mieć posiłki okołotreningowe (jeśli trenujesz) i śniadanie (posiłek po wstaniu).
"Jak kraść, to miliony.
Jak ruchać, to księżniczki"
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!