Szacuny
0
Napisanych postów
31
Na forum
20 lat
Przeczytanych tematów
4901
Witam
Zainteresowałem się tym systemem jakiś czas temu i chciałbym go spróbować jednak, nurtuje mnie kilka kwestii:
1. Czy to rzeczywiście zdaje egzamin? Głupie pytanie, ale trudno mi sobie wyobrazić, żeby trening klatki złożony z 3 cwiczeń po 15 powtórzeń sprawił, że te mięsnie dostaną jasny sygnał do wzrostu? Zwłaszcza jeśli te ćwiczenia mam robić na ciężarach o wiele mniejszych niż maksy.
2. Czy można powalczyć HST jedynie z partiami, z którymi mamy największy problem a resztę jechać normalnym trybem?
3. Czy osoby, które mają za sobą treningi z mocniejszym wspomaganiem i są przyzwyczajone do na prawdę ładnych obciążeń treningowych mogą stosowac HST z podobnymi rezultatami jak osoby, które takich doświadczeń nie mają?
Proszę o odpowiedzi i z góry dziękuję
Szacuny
712
Napisanych postów
4351
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
57865
1. Dla mnie zdaje examin, 1 cwiczenie na klatke, malo serii efekt:
2. Zakluci to program i regeneracje.
3. Podobno to najlepszy trening dla alternatywnych dlatego nie wiem jak to zadziala na tych po wspomaganiu. ALe mysle ze jak zrobisz dobre i dlugie roztrenowanie to powinno byc ok
Aha i nie mysl ze to taki latwy trening, wycisk, przysiad, podiaganie i MC na jednym treningu plus doddatki niuezle moga dac popalic
Zmieniony przez - kris4real w dniu 2009-01-25 00:34:24
Szacuny
0
Napisanych postów
31
Na forum
20 lat
Przeczytanych tematów
4901
Dzięki za odpowiedź.
Tylko wiesz, piszesz, że to nie taki łatwy trening, ale:
- na siłowni, gdzie ćwiczę najmniejszy ciężar jaki można dokładać na sztangę to 5kg (2x2,5)
- biorąc pod uwagę zasadę progresji ciężaru mikrocykl 15-ek będę musiał zacząć od ciężaru hmm 45kg (mój maks do tego powtórzenia to 70kg >>>>wyciskanie skośne z głową w górę)
- 2 serie 45kg to jest mniej niż rozgrzewka w normalny dzień
- dodatkowo dołożę serię rozpiętek/ wyciskania sztangietkami na płaskiej
Podsumowując: jak takie coś ma zadziałać n amoją klatkę, która co poniedziałek dostaje 3 serie rozrzewkowe, 3x8 skos głowa w górę, 3 x10 płasko sztangietki, 6x10 sciąganie linek na bramce z góry i dołu???
Szacuny
712
Napisanych postów
4351
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
57865
dlatego po to robi sie roztrenowanie czyli 2tyg bez treningu ( ja robie 16dni totalnie nic nie robienia ) po to zeby wlasnie te male ciezary juz wplywaly na miesnie. Ja 15 tki traktuje jako powrot do formy i rozmiarow, i zawsze tak jest, czyli dizeki malemu ciezarowi juz wracam do poprzednich rozmiarow i sily, no i wtedy wchodza 10tki i 5tki krore maja na celu dodanie rozmiaru. A w negatywach mozesz poszalec. Sciaganie linek i rozpietki w HST nie sa uwazane jako cowczenie budujace mase. Skupiamy ise na podstawowych cwiczeniach, ktore z zalozen programu najlepiej dodaja miesni.
Dal mnie dobzre zrobione HST jest ciezsze od splita
A jak chcesz zaczac od wiekszego ciezaru to dodawaj 5kg co 2 trening, ja jednak zawsze zaczynam od malych ciezarow bo po roztrenowaniu i taka daja rezultaty. Poczatki sa smieszne, mowie zawsze ze faceta sie nie poznaje po tym jak zaczyna ale jak konczy. Silny i wiekszy masz byc na koncu HST nie na poczatku
Zmieniony przez - kris4real w dniu 2009-01-25 01:12:37
Szacuny
0
Napisanych postów
31
Na forum
20 lat
Przeczytanych tematów
4901
W takim razie progresja ciężaru może być prowadzona co drugi trening i w niczym to nie przeszkodzi?
Przykładowy plan jaki mi wyszedł wyglądałby tak:
klatka i plecy na przemian
2x wyciskanie na skosie z głową w górę
1x wyciskanie plaskie ze sztangietkami
1x martwy ciag
1x wioslowanie sztangą
1x wioslowanie sztangietkami w opadzie
Biceps i triceps też na przemian
1x uginanie ramion w siadzie z supinacją nadgarstków
1x wyciskanie francuskie w leżeniu
1x uginanie ramion w oparciu o kolano
1x wyciskanie francuskie zza głowy
Nogi
1x przysiady wykroczne
1x syzyfki
Barki i przedramienia rozumiem, że można opuścić, gdyż dostatecznie dostaną w pi... w ramach innych ćwiczeń.
Jak to wygląda?