kilka dni temu zszedlem na tluszczowa i w tej chwili sprawa wyglada tak ze zyly sa nawet na udach lydkach szyi i w zasadzie waskularyzacja i gestosc jest taka jakiej nigdy nie bylo, dla mnie to doskonaly znak ze jesli mam zrobic forme to wlasnie na tluszczowce na zasadzie nie zmienia sie zwycieskiej druzyny

Przeczytalem posty min. w ktorych swoje doswiadczenia z dieta tluszczowa opisuje crash , wiem ze do teraz ja stosuje i ma swiene rezultaty jak zreszta inny polski kulturysta dla ktorego tlusta wieprzowina i jaja sa recepta na sukces.
Poki co wiem ze : dieta musi byc wzbogacona o wapn i witamine C jak rowniez przeciwutleniacze. Ja ze swojej strony stosuje suplementy typu universal genesis , animal pak ktore owy problem rozwiazuja zas wapn pozyskuje z codzienniej dawki 150 gramow sera plesniowego badz tez mozarella. Dodatkowo po treningu stosuje witamine C z cynkiem. Aeroby z uwagi na Pana rady zostana calkowicie wyeliminowane. Dieta ktora chce stosowac absolutnie nie moze byc ketogeniczna - gdyz w innym wypadku tak dlugi okres jej trwania moze skonczyc sie katastrofalnie dla nerek . Ma to byc dieta tylko i wylacznie do budowania czystej masy a dopiero na sam koniec bedzie sluzyla jako koncowy szlif redukcyjny na 6 tygodniu przed zawodami.
Suplementacja jaka beda stosowac, obecnie wlasnie skonczylem cykl kreatynowy i robie przerwe na 4 miesiecy po czym wrzucam monohydrat z uwagi na to ze do tej pory bawilem sie stackami a mimo wszystko pamietam ze zawsze mono rewelacyjnie sie spisywalo jesli bylo wykonywane z porzadnym ladowaniem.
Jaka suplementacja bedzie stosowana przeze mnie: bcaa 15g przed treningiem + 5 g NAG i taka sama dawka potreningowo plus 5g NAG przed snem plus odzywka kazeinowa plus zma z uwagi na dobra wspoldzialanie z dieta tluszczowa. Do tego genesis universal a za miesiac orange triad. na koncowy etap przygotowan wejdzie glyceryl glow a za miesiac zamierzam wrzucic animal stak.
Teraz kilka slow o samej diecie. MOje zapotrzebowanie to 3200 kal zas kalorie z diety : 300g bialka(1200) 350(3150) tluszczu i 80 g ww (320)z ziemniakow tak jak radzi crash rozdzielonych na rowne 4 posilki przedtreningowe po antykataboliki i tluste mieso z warzywami. Produkty spozywcze wystepujace w mojej diecie : lopatka wieprzowa grilowana smazona na smalcu badz pieczona , jaja , sery plesniowe badz mozarella od czasu do czasu wedzony losos lub makrela do tego warzywa : szpinak brokuly pomidor papryka cebula czosnek i kiszona kapusta ktora swietnie regulowac bedzie rownowage kwasowo zasadowa plus przyczyni sie do polepszenia syntezy bialek, dieta uzupelniona rowniez w codzienna dawke omega 3 1 g do kazdego posilku. Sniadanie skladac sie bedzie z shake z izolatu plus 50 g orzechow wloskich i 100g nerkowcow jako zrodla ww . Na noc jak juz pisalem kazeina z lyzka oliwy z oliwek plus zma i glutamina.
Cykle treningowe beda zmieniane co 6 tygodni. Od dzis zaczynam schemat :
Pon: klatka barki triceps - holoistycznie po jednym cwiczeniu zlozonym : klatka plasko barki wycisk z klatki , triceps, lydka wyciskanie wasko
Wtorek : Plecy biceps :podciaganie szeroko na drazku plus sztanga prosta , brzuch
Sroda : nogi przysiad holistycznie plus 3 serie izolowane przod i izolowane tyl
Czwartek: Klatka skos barki podciaganie wzdluz tulowia triceps pompki na poreczach lydka
Piatek: Plecy wioslowanie nachwytem biceps mlotek brzuch
Sobota wolne
Niedziela wolne
To co do tej pory udalo mi sie zlozyc a teraz moge tylko miec nadzieje ze dostane mala pomoc

Pozdrawiam serdecznie
P.S obecnie waga wskazuje rano 85 przy 12%bf planuje za rok miec jakies 5 kilo wiecej miesni i jakies 5 kilo mniej tluszczu.

www.theanimalrescuesite.com -zwierze tez czuje glod