Szacuny
0
Napisanych postów
422
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
10572
Moim zdaniem to przesadzacie bo każdy musi sam swój styl wypracować a nie cos sciągać to tak jak by kazdy chciał wlaczyć jak roy jones junior jedne walczy zza podwujnej gardy drugi bez gardy trzeci jedna reka prawie wyprostowana i jedna reka tylk ozbija kazy ma inny styl takei moje zdanie pozdro
Szacuny
0
Napisanych postów
48
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
241
zgadzam się każdy powinien mieć własny styl ... tak jak są różne możliwości zawodnika ,jednakże bez technik mistrzowskich boks by się nie poruszał stał by w miejscu ... Nie sądzę ze nauka technik jest zła bo dzięki modyfikacjom powstają nowe i doskonalsze ...
A wracają do tematu :
techniki dla mocno uderzających to : dempsey roll ( Jedna z najbardziej skutecznych , bo istota tej techniki jest połączenie uników z atakiem bezpośrednim dając zdwojona siłę ) wykonanie jej jest trenu ponieważ balas ciałem z jednakowym chodzeniem do przodu jak i uderzeniami wymagają bardzo dobrej Koordynacji
Następna to Tzw "Smash" dokładnie polega na przebiciu gardy możne ktoś to dokładnie opisać ? ??
techniki szybkościowe to raczej :"machine gunie" polegający na wyprowadzaniu jak dobrze zrozumiałem uderzę 1,2 czyli prostych w części ciała ( jak znajde przykład to pokarze :D
i "Thomas 'Hitman' " czyli wyprowadzenie ciosów jedna ręką ( jest niesamowita !!)
Zna ktoś coś jeszcze ? Jestem zainteresowany
Jak trenować to tyko i wyłącznie z mądrymi ludźmi... Ni ilość a jakość !!
Szacuny
14
Napisanych postów
645
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
8766
ja nie widze w tym nic nadzwyczajnego nie wiem co was tak w tym rajcuje to tylko boks tyle ze jeden dużo wali lewym a ten dempsley coś tam to balansowanie ciałem , i chyba uczą tego w wszystkich klubach bokserskich jak dla mnie nic specjalnego
a co do walki belfrota z waldkiem to była raczej jego zwykła determinacja, wyskoczył z serią prostych i tyle .
Zmieniony przez - Nikolaj030 w dniu 2009-07-09 19:58:28