Szacuny
0
Napisanych postów
48
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
241
Przejrzałem to wszystko ... Nawet Anime oglądać zacząłem ...
Panowie Ale czy naprawdę dempsey roll tak wygląda ?
Jeśli rozumiem : po 1) technika ta polega na balansowaniu ciało [coś jak styl tajsona ] po 2 ) do balansowań dodajemy ciosy z dołu ? [ czy to jest prawda ]
po 3 ( jeśli technika ta jest tak dobra czemu ludzie z niej nie korzystają ? )czy to oznacza ze jest za trudna ?
Proszę o sprostowania !! Kogoś kto zajmuje się boksem
Jak trenować to tyko i wyłącznie z mądrymi ludźmi... Ni ilość a jakość !!
Szacuny
3
Napisanych postów
774
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
5083
Wiesz, może kiedyś była skuteczna, ale teraz już ją wszyscy znają i wiedzą jak się bronić. Z tego co widziałem po tych seriach balansowania Dempsey wylatywał z cepami przed którymi też jest się stosunkowo łatwo obronić. Przez tyle lat technika stała się przewidywalna. Ciągle trzeba coś nowego wprowadzać.
OloKK: "Po to się robi bezkontaktowe sparringi - człowiek przyzwyczajony do braku kontaktu instynktownie
będzie go unikał."
Cavior: "Niewątpliwie. Ale nawet, gdy ktoś nie szuka kontaktu, czasem kontakt znajduje jego... (...)"
Szacuny
0
Napisanych postów
48
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
241
Trenuje taekwondo :D i bjj :D nie mam zamiaru chodzić na boks :D wiec słyszałem jeszcze coś o technice : machinegun (polega to na bardzo szybkich ciosów 1,2 ) może ktoś coś wie więcej ? czy też się balansuje ciałem? jak w Rollu ? No i jeszcze technika "Thomas 'Hitman' " technika hitman A znacie coś nowoczesnego ?
Jak trenować to tyko i wyłącznie z mądrymi ludźmi... Ni ilość a jakość !!
Szacuny
0
Napisanych postów
87
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
1387
pooglądaj sobie hajime no ippo to będziesz wiedział jak to zrobić <lol>]
Osobiście sprawdzałem tą technikę na worku i stwierdzam, że jest naprawdę dobra. Nie umiem tego zrobić dobrze, robię to wręcz jak kaleka, ale przy uderzeniach czuję siłę (nie jakąś wielką). Gdybym miał jakiegoś trenera, który by tego nauczał, to byłbym niezłym hardkorem na mieście :D
"Człowiek wygrywa walkę, nie pas!"
"Nie drażnij małych pszczół, bo zwrócą się na Ciebie z siła smoka"
Szacuny
3
Napisanych postów
725
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
14919
Nie umiem tego zrobić dobrze, robię to wręcz jak kaleka, ale przy uderzeniach czuję siłę (nie jakąś wielką). Gdybym miał jakiegoś trenera, który by tego nauczał, to byłbym niezłym hardkorem na mieście :D
Jakby się ten trener znalazł to mógłbyś zastąpić Christophera Lamberta i zagrać w kolejnym filmie jako "Nieśmiertelny"
Szacuny
0
Napisanych postów
87
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
1387
nie zrozum mnie źle, nie chce się przechwalać czy coś w tym stylu. Ale wystarczy sprobować wykonywać ruchy jak na filmikach i można się przekonać, że jest to naprawdę ciekawa technika.
"Człowiek wygrywa walkę, nie pas!"
"Nie drażnij małych pszczół, bo zwrócą się na Ciebie z siła smoka"