Wiosna na pełnej... Kusimy RABATAMI! SPRAWDŹ!
SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne Forum

Czy to cos z sercem?!

temat działu:

Zdrowie i Uroda

słowa kluczowe:

Ilość wyświetleń tematu: 1884

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 10 Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 512
Jestem studentem i jak to na studiach bywa - sie pije!:)
Ostatnio po alkoholu spojrzalem w lustro i malo nie padlem. Twarz zrobila mi sie cala czerwona, z wielkimi krwistymi wypiekami na policzkach, szyji... Krwią podeszły tez wszystkie blizny na ciele i krostki, takze te, ktore sa na codzien niewidoczn. Wygladalem strasznie, znajomi chcieli zabierac mnie do szpitala. Zastanawiam sie co to jest?? Zdarzylo sie to trzy razy, raz gdzies kolo listopada, w piatek i niedziele. Podejrzewam, ze to cos z ukladem krazenia, ale zawsze na abadaniach cisnienia itp. mialem ksiazkowe wyniki. Jestem szczuply i na nic nie choruje, nie palę papierosów. Wszystkie te zdarzenia łaczy fakt, ze zawsze wtedy mialem ubrana bejsbolowke i przebywalem w dusznych pomieszczeniach (z drugiej strony czestio chodze w bejsbolowkach, czesto tez przebywam takich pomieszczeniach). Ktos mial z czym takim doswiadzczenia???
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Najnowsza odpowiedź. Aktualizacja:
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 28 Wiek 36 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 142
Hmm fakt może być spowodowane alkoholem ale jeśli ktoś u Ciebie w rodzinie ma wade serca lub zmarł na skutek zawału lub wylewu to nie wykluczone że i Ty może sz mieć z tym problem. Jśli chodzi o przebywanie w dusznych miejscach to fakt wplywają one na świadomość i na błędnik wiec możesz mieć problem z oddychaniem.
A i mam pytanie czy przed tym zauważyłeś że zaczynasz gorzej widziec czy słyszeć albo że masz nogi takie jak z waty?

do wszystkiego mozna dojsc bez koksow !!!

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 13 Napisanych postów 76 Wiek 40 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 516
myślę że lekarz pierwszego kontaktu mógł mieć ;)... a jeśli nie to na pewno kardiolog. :D

Sport jest sublimacją popędu do przyglądania się i tendencji: sadystycznych, ekshibicjonistycznych, homoerotycznych i erotyki ruchowej.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Saida MMA Coach
Ekspert
Szacuny 119 Napisanych postów 28242 Wiek 36 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 125433
WYDAJE mi się,że nie masz się czym martwić,bo alkohol rozszerza naczynia krwionośne i to dlatego mogłeś być cały czerwony. Duszne pomieszczenie (w którym jest ciepło) tylko wzmaga ten efekt.

Ale poczekaj na kogoś bardziej kompetentnego.

Feel the pain and do it anyway...

Obecny dziennik: http://www.sfd.pl/[Stara_Gwardia]_Saida_2014-t993979.html 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
krzykacz Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 20986 Napisanych postów 71634 Wiek 42 lat Na forum 22 lat Przeczytanych tematów 576963
Nie pij nie będzie problemu.

doping & zdrowie

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Łatwo powiedzieć:/
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
krzykacz Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 20986 Napisanych postów 71634 Wiek 42 lat Na forum 22 lat Przeczytanych tematów 576963
No łatwo.
Alkoholik jesteś, że tak Ci trudno?

doping & zdrowie

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 13 Napisanych postów 317 Wiek 32 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 1000
wy macie z tymi studniami... rzuć te głupie studia i juz
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Krzykacz, a ty bys mogł tak po prostu zrezygnowac... powiedzmy z seksu?? Zdaje mi sie, ze nie! Czy to znaczy, ze jestes chory??
A moze dalbys sie namowic, zeby rzucic silownie?? Watpie. Czyli trzeba Cie leczyc?? Byc moze zaraz zaargumentujesz, ze alkohol niszczy zdrowie, ja to wiem, ale chce sprowadzic rzecz do jednej z wielu przyjemnosci w zyciu, z ktorej, jesli nie musze to nie chce rezygnowac.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
krzykacz Moderator
Ekspert
Tylko, że ja od tych przyjemności nie cierpię - Ty tak.

doping & zdrowie

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 5 Napisanych postów 845 Wiek 34 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 14892
Ta rób co chcesz... Ale jeśli pytasz o to co masz zrobić, żeby się pozbyć tych objawów, które występują po spożyciu alkoholu, to jeżeli naprawdę chcesz mieć je z głowy najrozsądniej będzie nie pić.
Swoją drogą to śmieszne, że nie wyobrażasz sobie ograniczenia alko ;) .

Force is what makes the athletic world go round and round and separates the men from the boys.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Nikogo nie osadzam, ale wydaje mi sie, ze na tym forum (zreszta jak na prawie kazdym innym) jest tak, ze jesli zadasz pytanie, jakis "autorytet" rzuca szybko odpowiedz i chocby sie walilo i palilo, ty zwykly uzytkowniku musisz podwinac ogon i sluchac, bo to ON ma racje! A żebyś jeszcze spróbował polemizowac?! CO to to nie!

Bardziej "genialna" odp. ciezko byloy wymyslec. "Nie pij" - no jasne, ze tak. Masz srake po treningu?? Ne trenuj, bo to jest wlasnie przyczyna. Nie ważne, ze pare godzin wczesniej obzarles sie starym zarciem w jakiejs budzie na dworcu.
A teraz hipotetycznie: Co co jesli przestane pic, przez jakis czas wszystko bedzie w porzadku a ja nie zauwaze, ze moj stan sie pogarsza?? Czyli jednak to nie był alkohol, mogl co najwyzej uwypuklic objawy. Ale przecież na forum dostalem odpowiedz, i to od autorytetu!! Wiec to musi byc ok.

Zalozylem temat i zadalem pytanie, bo chce znać przyczyny. W końcu takie cos zdarzylo się tylko/aż 3 razy (imprezuje przynajmniej 3 dni w tygodniu). Mialem nadzieje, ze ktoś miał takie doświadczenia i napisze co i jak, byc moze to maly pikus. Jestem juz taki, że do lekarza nie chodze jesli naprawde nie musze. Nie cierpie konowalow.

NA koniec chcialbym powiedziec, ze nie czepiam sie w tym poscie nikogo osobiscie, mam jednak pewne zastrzezenia do spolecznosci skupionej wokol forum - tego czy jakiegokolwiek innego. Zdaje mi sie, że forum (przynajmniej zdrowotne) powinno opierac sie na wymianie doswiadczen jego uzytkownikow, a nie paru ludzi, ktorzy, nawet jesli sa lekarzami i z danym przypadkiem mieli do czynieni nie powinni stawiac diagnoz na odleglosc.
Dziekuje.

Zmieniony przez - cymekkk w dniu 2008-05-02 17:38:55

Zmieniony przez - cymekkk w dniu 2008-05-02 17:39:22
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Solarium

Następny temat

L-karnityna a jakość plemników

Spalanie
Polecane artykuły