Szacuny
11182
Napisanych postów
51935
Na forum
25 lat
Przeczytanych tematów
57816
Jestem nowy na forum i nie mam praktycznie zadnej wiedzy dietach i tym podobnych wiec z ukladaniem lipa. Jak najprosciej nabrac okolo 10 kilo masy beztluszczowej ? uwzgledniajac to ze mam 177 cm wzrostu, waze 59 kilo i mam bardzo szybka przemiane materii :). narazie nie cwicze na silowni bo dopiero zaczynam i chce przedtem przybrac troche na masie. Prosze o pomoc.
Szacuny
11182
Napisanych postów
51935
Na forum
25 lat
Przeczytanych tematów
57816
to jest do negocjacji :) nie musi byc taka beztluszczowa i nie koniecznie az 10 kg ale chce poprostu poprawic cos zanim zaczne cwiczyc. bo silownie mam zaplanowana na listopad. przez ten miesiac cos przeciez mozna zrobic :)
Szacuny
11182
Napisanych postów
51935
Na forum
25 lat
Przeczytanych tematów
57816
popierwsze musisz miec dietek, która mozesz sobie sam ułożyć,a najlepiej przczytaj sobie drugi temat od góry "robimy mase", jak go przeczytasz to bedziesz wiedział co masz robić
pozdrawiam_młody_
„Staraj się być najlepszy, rób więcej niż możesz, kochaj przyjaciół, mów prawdę, bądź wierny i szanuj swego ojca oraz matkę. Przestrzegając tych zasad będziesz panem samego siebie. Uczynią Cię silnym, napełnią nadzieją i wskażą Ci drogę ku wielkości.”
-JOE WEIDER, TRENER MISTRZÓW
Szacuny
11182
Napisanych postów
51935
Na forum
25 lat
Przeczytanych tematów
57816
hmm. wlasnie takiej odpowiedzi chcialem uniknac ale i tak dzieki. :) Nie znam sie na ukladaniu diet. Te wszystkie opisy sa tak mlo konkretne ze trudno cos zrobic :/ I czemu w tych wszystkich tabelach sa podane ilosci na 100 g produktu. skad ja mam wiedziec ile kromek chleba to 100g albo ile platkow kukurydzianych to 100 g. :/