Czy buty koszykarskie zwiększają wyskok?? albo w tym pomagają ??
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź
...
Napisał(a)
czytalem ze najlepsze do skakania sa ciasne twarde buty było w jakims poście tutaj. Generalnie buty wyskoku nie poprawia, but ma za zadanie amortyzacje przy lądowaniu no i wiadomo przyczepnosc, stabilizacja kostki itp itd.
...
Napisał(a)
but nie zwiekszy wyskoku ale może pogorszyć:P
ja jak kupilem sobie do siaty buty mizuno o bardzo sztywnej podeszwie to grało i skakało mi sie w nich fatalnie,czulem sie jakis ociezaly
po jakims czasie wymienilem je na asicsy i w nich gra mi sie bardzo dobrze, zupelnie inaczej niz w mizunach
ja jak kupilem sobie do siaty buty mizuno o bardzo sztywnej podeszwie to grało i skakało mi sie w nich fatalnie,czulem sie jakis ociezaly
po jakims czasie wymienilem je na asicsy i w nich gra mi sie bardzo dobrze, zupelnie inaczej niz w mizunach
...
Napisał(a)
raczej duzo nie pomoga, ale wiadomo- w butach z targu za 50 zl to bedzie jednak dyskomfort ii bedzie sie gralo/skakalo gorzej
ii jednak buty za kostke to podstawa... przez moja glupote ( nie chcialo mi sie sznurowek wlozyc do butow) poszedlem na trening w niskich jakis starych and1 ii kostka skrecona, 3 tygodnie w szynie ii po miechu nawet truchtac nie moge jeszcze

ii jednak buty za kostke to podstawa... przez moja glupote ( nie chcialo mi sie sznurowek wlozyc do butow) poszedlem na trening w niskich jakis starych and1 ii kostka skrecona, 3 tygodnie w szynie ii po miechu nawet truchtac nie moge jeszcze

...
Napisał(a)
zwiekszyc wyskoku niestety nie moga
za to za duze, zle dopasowane itd. moga go zmniejszyc
nie zdziwilbym sie jednak, gdyby ktos reklamowal buty jako zwiekszajace wyskok, w koncu zarobic trzeba
za to za duze, zle dopasowane itd. moga go zmniejszyc
nie zdziwilbym sie jednak, gdyby ktos reklamowal buty jako zwiekszajace wyskok, w koncu zarobic trzeba
...
Napisał(a)
a ja powiem tak, ze buty wyskoku nie polepszaja, ale jak skaczesz w jakichs butach 100cm i zalozysz buty o podeszwie 2cm grubszej to juz skoczysz 102cm, a buty koszykarski przewaznie maja grubsze podeszwy. w przykladowych shoxach masz te "nibysprezyny", ktore za zadanie maja amortyzowac, ale sprawiaja, ze jestes "wyzszy" i wydaje sie ze wyzej skaczesz
pozdro
pozdro
...
Napisał(a)
przy obecnych materialach??
to beda niewielkie obciazenia(kilka gramow), a gdyby nawet to mozna zroic tak jak w shoxach sprezyny gdzie miedzy sprezynami jest duza przestrzen, ktora nic nie wazy
a jeszcze w necie gdzies widzialem wkladki do butów "springsoles" czy jakos tak, ktore rzekomo poprawiaja wyskok i szybkosc biegu, bo sa z czegos tam wykonane(chyba kalczuk, ale glowy nie dam bo juz nie pamietam). slyszeliscie o czyms takim i jak to rzeczywiscie wplywa na wyskok
pozdro
to beda niewielkie obciazenia(kilka gramow), a gdyby nawet to mozna zroic tak jak w shoxach sprezyny gdzie miedzy sprezynami jest duza przestrzen, ktora nic nie wazy

a jeszcze w necie gdzies widzialem wkladki do butów "springsoles" czy jakos tak, ktore rzekomo poprawiaja wyskok i szybkosc biegu, bo sa z czegos tam wykonane(chyba kalczuk, ale glowy nie dam bo juz nie pamietam). slyszeliscie o czyms takim i jak to rzeczywiscie wplywa na wyskok
pozdro
...
Napisał(a)
Dobre buty to z dobrą ochroną stopy, stawu, odpowiednią amortyzacją i wagą mniejszą niż 250-300g

Jedyną rzeczą której powinniśmy się bać jest sam strach
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!