mam 16 lat, 182 wzrostu i około 65kg. mam bardzo duży problem z przybraniem na masie, mimo ze jem duzo(nie jest to jakaś super dieta, ale staram sie odzywiac jak najlepiej),bez odżywek nie tyje wogle(przez jakiś czas pilem gainera i jadlem kreatyne to troche przytyłem). chcialem sobie kupić biosterol i testosterol do tego bialko i kreatyne. czy jest sens kupowania takich preparatów? i czy to czasem nie szkodzi? prosze o cenne rady, i może macie jakieś doświedczenia?
...
Napisał(a)
witam
mam 16 lat, 182 wzrostu i około 65kg. mam bardzo duży problem z przybraniem na masie, mimo ze jem duzo(nie jest to jakaś super dieta, ale staram sie odzywiac jak najlepiej),bez odżywek nie tyje wogle(przez jakiś czas pilem gainera i jadlem kreatyne to troche przytyłem). chcialem sobie kupić biosterol i testosterol do tego bialko i kreatyne. czy jest sens kupowania takich preparatów? i czy to czasem nie szkodzi? prosze o cenne rady, i może macie jakieś doświedczenia?
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź
...
Najnowsza odpowiedź. Aktualizacja:
Jesteś jeszcze dzieckiem, więc sugeruję jednak nie doradzać innym dzieciom. Szczególnie po xx latach, odświeżając temat.
Opisałem tutaj co najmniej dwa podstawowe błędy.
Schodzenie z tak niską ilością powtórzeń w przypadku osób początkujących to prosta droga do urazów/kontuzji i odbiegania od prawidłowej techniki ćwiczeń. Właśnie na tym należy się skupić, a nie na obciążeniu.
Druga sprawa, to prawidłowy pomiar efektów kształtowania sylwetki. Masa ciała nie jest tutaj wyznacznikiem. Istotne są obwody ciała mierzone co jeden/dwa tygodnie rano na czczo i zapisywane. W dłuższej perspektywie zdjęcia sylwetki w dobrej jakości.
Opisałem tutaj co najmniej dwa podstawowe błędy.
Schodzenie z tak niską ilością powtórzeń w przypadku osób początkujących to prosta droga do urazów/kontuzji i odbiegania od prawidłowej techniki ćwiczeń. Właśnie na tym należy się skupić, a nie na obciążeniu.
Druga sprawa, to prawidłowy pomiar efektów kształtowania sylwetki. Masa ciała nie jest tutaj wyznacznikiem. Istotne są obwody ciała mierzone co jeden/dwa tygodnie rano na czczo i zapisywane. W dłuższej perspektywie zdjęcia sylwetki w dobrej jakości.
Moderator działu Odżywianie
...
Napisał(a)
nie ma sensu
dodatni bilans, odpowiednio wysoki+dobry trening i masa musi isc
dodatni bilans, odpowiednio wysoki+dobry trening i masa musi isc

...
Napisał(a)
biosterol/testosterol moga poprawic libido i samopoczucie, ale jelsi jestes nastolatkiem - to nie odczujesz ich dzialania.
...
Napisał(a)
jaki to ma wpływ ze jestem nastolatkiem?
a co do libido:) będe miał popęd sexualny, ale nie będe miał czego spuścić:D(słyszalem kiedys cos ze jakies suplementy powodują impotencję, to prawda?, bo nie chce mi sie wierzyć)
ale szczeze to moze mi pomoc w przybraniu paru kilo? bo naprawde u mnie podnieść wagę to wielki problem, chce sprobować czegoś nowego.
a co do libido:) będe miał popęd sexualny, ale nie będe miał czego spuścić:D(słyszalem kiedys cos ze jakies suplementy powodują impotencję, to prawda?, bo nie chce mi sie wierzyć)
ale szczeze to moze mi pomoc w przybraniu paru kilo? bo naprawde u mnie podnieść wagę to wielki problem, chce sprobować czegoś nowego.
...
Napisał(a)
Nie pomoże. To, że działa na wzrost libido to prawda i ktoś nawet miał większy poziom teścia po braniu, ale jakoś na wyniki "kulturystyczne" to się nie złożyło. Nie słyszałem żeby jakiś suplement powodował impotencję. Chyba, że różnie rozumiemy pojęcie suplementu:)
...
Napisał(a)
to ze jestes nastolatkiem oznacza ze masz poziom testosteronu w gornych granicach fizjologicznej normy. preparaty roslinne takie jak bisterol - moga podniesc poziom testosteronu, ale wlasnie do grornych granic, czyli oplaca sie je brac w pozniejszym wieku, kiedy poziom testosteronu aczyna powolo spadac. u ciebie nie da to efektu.
poza tym wyzej wymienione preparaty nie przyczyniaja sie do wzrostu sily czy masy. poprawiaja libido i samopoczucie.
poza tym wyzej wymienione preparaty nie przyczyniaja sie do wzrostu sily czy masy. poprawiaja libido i samopoczucie.
...
Napisał(a)
znalazłem taką m.i. taką opinię http://muscle.pl/sklep/catalog/product_reviews_info/p1089_megabol_biosterol_72_kaps_/r872
ale jednak to pewnie wlaściciel sklepu sie tak podpisał, sciema:(
a juz mialem nadzieje na codowną masę w miesiąc za 30 zł:(
[pewnie potraficie sobie wyobrazic jak mozna wyglądac przy takim wzroscie(182) i takiej masie(65)]
javascript: test('
');
');
czyli rozumiem ze tylko dieta, bialko kreta, i treningi mogą mi pomóc, szkoda no bo mety raczej brac nie bede
ale jednak to pewnie wlaściciel sklepu sie tak podpisał, sciema:(
a juz mialem nadzieje na codowną masę w miesiąc za 30 zł:(
[pewnie potraficie sobie wyobrazic jak mozna wyglądac przy takim wzroscie(182) i takiej masie(65)]

czyli rozumiem ze tylko dieta, bialko kreta, i treningi mogą mi pomóc, szkoda no bo mety raczej brac nie bede
...
Napisał(a)
micha chłopie a nie biosteroli ci sie zachciało idż do działu odzywianie i niech masa bedzie z Tobą .
pozdr.
pozdr.

każdy rozstęp to postęp
Poprzedni temat
Prosze o Pomoc w dawkowaniu 1 cykl
Następny temat
wczesniej przygotowane odzywki
Polecane artykuły