Szacuny
128
Napisanych postów
9767
Wiek
3 lata
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
23574
Maniek. Wadą tych badań jest to, że są strasznie stare. Większość prac, w tym - najaktualniejszych, wskazuje raczej na pozytywy ze spożywania izoflawonów.
Szacuny
13
Napisanych postów
1528
Wiek
43 lat
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
17554
Ambroziak masz na mysli badania dotyczace soja-traczyca. Nie mowie, ze soja nie ma pozytywnych aspektów. Jednak w wiekszych ilosciach negatywnie wplywa na poziom hormownow tarczycy. Co ma do tego czy sa stare z 2002 czy 2010 roku. Mozna ewentualnie tak poprowadzic badanie i wykazac co sie chce. Osobiscie badania z lat starszych maja dla mnie wieksza wartosc. A to z tego powodu, że nie bylo az tylu grup intereswo co teraz. Byly bardziej naukowe niz komercyjne.
Szacuny
128
Napisanych postów
9767
Wiek
3 lata
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
23574
Maniek. Produkcję i uwalnianie hormonów tarczycy hamuje jod, witamina D i A. I co to oznacza?... Że te składniki są niezdrowe i że powinniśmy unikać zawierających je pokarmów?...
Szacuny
13
Napisanych postów
1528
Wiek
43 lat
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
17554
Jod nie hamuje uwalniania hormonow tarczyc tak samo jak wit D i A- wrecz sa wskazane!!! Leki tarczycowe powoduja zahamowanie przyswajania jodu przez tarczyce i powstaje problem.