1. produkowane z czystego bialka jaj kurzych
2. 260 sztuk bialek jaja kurzego w 1 kg
bialka w proszku
3. 6 miesiecy przydatnosci do spozycia
4. latwo przyswajalne przez organizm BV 100
5. wzorcowe proporcje aminokwasów potrzebnych do syntezy bialkowej organizmu
czlowieka
6. aminokwasy egzogenne: metionina, lizyna, treoina
7. aminokwasy rozgalezione: walina, leucyna, izoleucyna
8. glukoza 0,5%
9. witaminy: kwas foliowy, ryboflawina
10. substancje mineralne: wapn, fosfor, zelazo, sód
11. pierwiastki sladowe: selen, brom, tytan, wanad
12. wolne od salmonelli i innych drobnoustrojów chorobotwórczych
13. wartosc energetyczna 320kcal/100 g
Fizykochemia:
zawartosc wody - max 8%
proteiny - min. 92%
tluszcz - max. 0,2%