SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Bardzo złe libido i samopoczucie

temat działu:

Zdrowie i Uroda

słowa kluczowe: , ,

Ilość wyświetleń tematu: 864

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 19 Napisanych postów 357 Wiek 30 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 1963
Witam, od kilku miesięcy borykam się ze słabym a właściwie zerowym libido i złym samopoczuciem. Mam 27 lat, problemy zaczęły się ok 6 miesięcy temu. Warto zaznaczyć że od zawsze libido na mega wysokim poziomie.

Zrobiłem sobie kilka badań hormonalnych i wygląda to tak:

TSH 2,61 norma 0,27-4,20
Anty TPO 13 norma <34
FSH 3,8 norma 1,5-12,4
LH 2,4 norma 1,7-8,6
Prolaktyna 228 norma 85-390
Estradiol 13 norma 11-43
Testosteron 19,7 norma 9,9-27,8
SHBG 60,6 norma 14,5-48,4
Testosteron wolny 32,56 norma 33,8 -106

Jutro jestem umówiony do endokrynologa na wizytę i interpterację wyników ale chciałbym poznać jeszcze jakąś inną opinie.
Co się ze mną dzieje?

"Odważni nie żyja wiecznie, lecz ostrożni nie żyją wcale..."

Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120
Masz problem z przybraniem na wadze lub zgubieniem zbędnych kilogramów? Indywidualne plany dietetyczne i treningowe
  • 23 383 spalonych kg tłuszczu
  • 27 059 zbudowanych kg mięśni
Sprawdź więcej
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
krzykacz Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 16254 Napisanych postów 64855 Wiek 37 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 550182
Najbardziej wartościowa będzie opinia lekarza medycyny, do którego się udajesz jak piszesz. W wynikach nie wygląda to źle, ale to lekrz oceni. Miej na uwadze, że nie tylko w/w wyniki badań mogą się przyczynić do problemów jakie opisujesz. Np styl życia, odżywianie, stres, praca, leki, anaboliki, relax, sen, regeneracja itp... tutaj również są to kluczowe aspekty żeby człowiek dobrze funkcjonował również pod względem libiodo/sex.

doping & zdrowie

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 19 Napisanych postów 357 Wiek 30 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 1963
Mam stresującą pracę (rozkręcam swój biznes i nie wszystko jest tak jabym chciał). Czy to może mieć wpływ?
Nigdy nie brałem sterydów a czuje się jakbym był zablokowany.


Zmieniony przez - Kamikaze16 w dniu 2017-03-16 15:13:43

"Odważni nie żyja wiecznie, lecz ostrożni nie żyją wcale..."

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 10800 Napisanych postów 47763 Wiek 26 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 57816
Niestety, ale stres, szczególnie chroniczny może właśnie skutkować takimi problemami
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 355 Napisanych postów 1128 Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 154068
wrzuć to co jesz - niskie libido to problem dużej ilości fast foodów, małej ilości tłuszczów zwierzęcych, a czasem też b. niskiej, długo utrzymującej się niskiej podaży całkowitej kcal , małej ilości zielonych warzyw, braki minerałów (np cynk, wit d)


Zmieniony przez - kwachor w dniu 2017-03-16 17:55:47
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
BPL-G Fizjoterapeuta Moderator
Ekspert
Szacuny 2113 Napisanych postów 49816 Wiek 32 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 492165
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 19 Napisanych postów 357 Wiek 30 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 1963
Odnośnie diety, na dzień dzisiejszy stosuję rotację makro składników i kcal.
Moja waga 76kg, jestem w trakcie rekompozycji (dni nietreningowe -20%, dni treningowe +20% kcal)

2200Kcal nietreningowe, 3100kcal treningowe.

Moje jedyne źródło tłuszczu to orzechy i jaja.

Myślę, że nie jest to kwestia diety bo problemy zaczęły się jak byłem na dodatnim bilansie kalorycznym.
Pamiętam 2-3lata temu w tych sprawach byłem jak maszyna, dziewczynę brałem w obroty 2 razy dziennie a dieta była na dużo gorszym poziomie (dużo fast fooda i cukrów prostych)

Chyba spróbuje 50mg provironu przez 2-3 miechy, zobaczymy czy to pobudzi mnie do działania.



Zmieniony przez - Kamikaze16 w dniu 2017-03-27 09:40:40

"Odważni nie żyja wiecznie, lecz ostrożni nie żyją wcale..."

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
BPL-G Fizjoterapeuta Moderator
Ekspert
Szacuny 2113 Napisanych postów 49816 Wiek 32 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 492165
Odżywianie to jest tylko jedna z opcji która może spowodować taki stan rzeczy. Np. taki stres ma zabójczy wpływ na organizm i między innymi właśnie libido.

FIZJOSTEO - Fizjoterapia i Osteopatia
Sk. Ks. Kard. Wyszyńskiego 5 , Warszawa
www.fizjosteo.pl

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 19 Napisanych postów 357 Wiek 30 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 1963
Istotna sprawa. Na szczęscie udało mi się dotrzeć do wyników sprzed spadku formy. Zrobiłem sobie badania hormonalne bo chciałem wejść na bombe (w koncu dałem sobie spokój). Wtedy libido i samopoczucie jak petarda. Poniżej wyniki:

TSH 1,71 norma 0,27-4,20
FSH 3,7 norma 1,5-12,4
LH 5,7 norma 1,7-8,6
Prolaktyna 91 norma 85-390
Estradiol 25,03 norma 11-43
Testosteron 20,3 norma 9,9-27,8
SHBG 47,9 norma 14,5-48,4
Testosteron wolny 42,35 norma 33,8 -106

Zaznaczyłem pogrubione wartości które róźnią się według mnie mocno od ostatnich wyników. Czy takie wahania są normalne? Co powinienem zrobić żeby wrócić do takich wartości i tym samym czuć się lepiej?


Zmieniony przez - Kamikaze16 w dniu 2017-03-27 22:26:36

"Odważni nie żyja wiecznie, lecz ostrożni nie żyją wcale..."

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Ćwiczenia po wypadnięciu L4-L5

Następny temat

Prosze o podpoweidz pilne szybko

Fruzelina