Do niedawna byłem aktywny fizycznie, ale to się zmieniło z kilku powodów, między innymi dlatego że zacząłem mieć problemy ze stawami. Najpierw to był ból i strzelanie w prawym kolanie, bardzo sporadycznie i krótkotrwale w innych partiach ciała. Ból kolana trwał 2-3 tyg i ustępował, pojawiał się 2 razy do roku. Od ok. 3 miesięcy bóle i strzelanie nasiliły się we wszystkich stawach i ponownie zgłosiłem się do lekarza, chociaż powinienem to zrobić dawno, dawno temu... Nie mam jeszcze ostatecznej diagnozy, będę dopiero miał USG. Od ponad 1,5 roku z powodu stresów, depresji i mniejszej ilości ruchu zacząłem tyć. Z około 74 - 76 kg doszedłem do 83 w chwili obecnej przy wzroście 168 cm. BARDZO PROSZĘ O POMOC WSZYSTKICH KTÓRZY MOGĄ COŚ DORADZIĆ - jaką dietę stosować, co jeść a czego nie? Jaka forma aktywności fizycznej będzie dla mnie najbardziej wskazana? I pytanie bardzo ważne dla mnie!!! - Czy mogę chodzić na siłownię, jeśli tak to jakie ćwiczenia tam mogę wykonywać, a jakich nie? Z jakich przyrządów korzystać, a z jakich nie? Dodam, ze w okolicy siłownia jest perfekcyjnie wyposażona... Jeżeli ktoś będzie tak dobry, że będzie chciał mi bardziej pomóc, to podaję nr GG - 7690518
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!